Pripadniku "španske grupe" određen pritvor do tri meseca

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca Ninoslavu Mitrovčanu (39) osumnjičenom da je pripadnik "španske grupe" koja je proizvodila skank u Barseloni.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak osumnjičenom odredio pritvor do tri meseca, zbog postojanja opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanraspravnom veću.

Mitrovčanin je sinoć saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je protiv njega pokrenulo istragu sumnje da je izvršio krivična dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Kako je u petak saopšteno, za još jednim osumnjičenim se traga, dok je u Barseloni u sredu uhapšeno 26 pripadnika ove grupe, od kojih su 14 državljani Srbije. 

Ova organizovana kriminalna grupa se tereti da je u periodu od jula 2017. do februara 2018. godine na teritoriji Kraljevine Španije organizovala neovlašćenu proizvodnju marihuane tipa skank u veštačkim uslovima, i to u iznajmljenim vilama u gradu Barselona.

U koordiniranoj akciji 28. februara 2018. godine, policijski službenici Kraljevine Španije su prilikom hapšenja 26 pripadnika te organizovane kriminalne grupe izvršili i pretres na više lokacija i tom prilikom pronašli i oduzeli 75,2 kilograma marihuane, 2.337 sadnica kanabisa sativa od koje se dobija opojna droga marihuana.

Takođe zaplenjeno je od 56.000 evra kao i više komada vatrenog oružja i motornih vozila. 

Osumnjičeni su pored teritorije Kraljevine Španije delovali i u još pet drugih zemalja članica EU - Francuska, Italija, Nemačka, Austrija i Slovenija, kroz koje su u pet navrata prokrijumčarili ukupno 253 kilograma marihuane, navodi tužilaštvo.

Pored 14 državljana Srbije, među uhapšenima su i državljani Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Litvanije i Švedske. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво