Rebić: Trag srpske policije vodi ka vozilu korišćenom za ubistvo Ivanovića

Još nema odgovora Euleksa i Unmika povodom zahteva Srbije za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića, kaže za RTS direktor policije Vladimir Rebić. Vlasnik automobila zapaljenog u Mitrovici je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo, potvrdio je Rebić.

Vladimir Rebić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, potvrdio napise pojedinih medija da je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo vlasnik automobila koji je pronađen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.

"Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodato i mi pokušavamo da saznamo ko je poslednji kupac tog vozila", istakao je direktor policije.

Prema njegovim rečima, srpski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršioce ubistva Olivera Ivanovića.

"Trag vodi ka vozilu koje je korišćeno za izvršenju krivičnog dela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo da pribavimo druge podatke. Da ne bih ugrozio istragu, ne bih mogao više detalja da kažem", napomenuo je Rebić.

Direktor policije je podsetio da se Srbija više puta obratila Euleksu i Unmiku sa zahtevom da se srpski organi uključe u vođenje istrage, ali da odgovora još nema.

"Čuo sam se više puta sa šefom Euleksa, apelovao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to proverili ovde u Srbiji, ali i ponovio zahtev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u predistražnom i istražnom postupku", ukazao je Rebić. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova i BIA angažovali su sve svoje resurse u prikupljanju obaveštenja i dokaza koji će dovesti do izvršioca, ali i nalogodavca ovog zločina, navodi Rebić. 

Direktor policije je rekao da "profesionalno veruje da će Euleks i Unmik odgovoriti na zahteve Srbije".

"Verujem i u srpsku policiju i BIA i da ćemo, zahvaljujući ljudskim i materijalnim resursima, moći da nađemo izvršioca i nalogodavca ubistva", zaključio je Rebić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи