Bivši direktor Aerodroma "Nikola Tesla" se brani sa slobode

Velimir Radosavljević, bivši direktor Aerodroma "Nikola Tesla", koji se sumnjiči da je oštetio tu kompaniju za 41.000 evra, pušten je iz pritvora da se brani sa slobode

Velimir Radosavljević je prošlog petka saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom sumnji da je oštetio Aerodroma "Nikola Tesla" za 41.000 evra, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu mu odredi pritvor, ali sud taj predlog nije usvojio.

Umesto pritvora sud je Velimiru Radosavljeviću odredio meru bezbednosti zabrane prilaženja, te je pušten da se brani sa slobode.

Portparolka Višeg suda u Beogradu suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak 1. decembra doneo rešenje kojim je prema osumnjičenom odredio meru bezbednosti zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licima i upozorio ga da mu, ukoliko prekrši zabranu, može biti određen pritvor.

"Tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i predložilo pritvor da ne bi uticao na svedoke koji treba da budu ispitani u istrazi", rekla je Tanjugu portparolka tužilaštva.

Policija je juče saopštila da je Velimir Radosavljević uhapšen i da se sumnjiči da je od marta 2013. do aprila 2014. godine zloupotrebom službenog položaja ošetetio beogradski aerodrom za više od 41.000 evra.

U saopštenju policije se navodi da postoje osnovi sumnje da je bivši direktor aerodroma iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja u martu 2013. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama – bez sprovođenja propisanog postupka i mimo predviđenog godišnjeg plana investicija, zaključio Ugovor o iznajmljivanju infrastrukture za implementaciju Disaster Recovery rešenja sa jednim beogradskim privrednim društvom, sa inicijalnim ugovorenim periodom važenja od 36 meseci.

Ovaj ugovor odnosio se na izradu projekata i planova, zakup resursa u mrežnoj i hardverskoj infrastrukturi i inženjering usluge potrebne za implementaciju Disaster Recovery rešenja.

"Osumnjičeni je sa tim privrednim društvom nakon toga zaključio još tri aneksa ugovora vrednosti 715.000 evra, bez prethodne izrade projektne dokumentacije i provere tržišnih cena ugovorenih usluga koje su u momentu zaključenja tog ugovora bile oko 30 odsto niže od tržišnih", navela je policija.

Za vreme važenja ugovora, kako se sumnja, sa računa Aerodroma "Nikola Tesla" za pružene usluge osumnjičeni je tom privrednom društvu isplatio ukupno 31.779.479 dinara.

Na taj način, kako je navela policija, na osnovu razlike u ugovorenim i tržišnim cenama usluga predviđenih aneksima, Radosavljević je, kako se sumnja, omogućio sticanje imovinske koristi beogradskom privrednom društvu od 4.644.300 dinara, za koliko je oštećeno privredno društvo Aerodrom "Nikola Tesla".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво