Hapšenja u Pragu i Novom Sadu zbog trgovine kokainom

U Pragu i Novom Sadu uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za trgovinu kokainom, saopštio je MUP. Akciju su sprovele Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i BIA u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijom i tužilaštvom Republike Češke.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su: R. C. (1954) iz Novog Sada, državljanin Crne Gore, S. P. (1977) i B. C. (1978) iz Novog Sada, J. C. (1958), državljanin Srbije i Mađarske, i B. B. (1972), državljanin Srbije i Češke.

"Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u dužem vremenskom periodu nabavljala i distribuirala kokain na teritorijama Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemaljama", saopštio je MUP.

B. C., J. C. i B. B. uhapšeni su u Pragu neposredno nakon primopredaje osam kilograma i četiristo grama kokaina, a istovremeno, srpska policija u Novom Sadu uhapsila je R. C., koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, i S. P.

Policija je, osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i više skupocenih automobila "porše panamera", "audi A-8", "mercedes" i druga vozila manje vrednosti.

Svi osumnjičeni koji su uhapšeni na teritoriji Srbije će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Sinoć su mediji preneli da su jake policijske snage od 16 do 19 časova držale blokiranu kuću Radoslava Cvijovića u Novom Sadu. Radoslav Cvijović, zvani Cicko, dovodi se u vezu sa narko-klanovima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво