Problemi zbog snega i vetra kod Niša, lančani sudar na izlazu iz grada – 22 povređena

Veliki zastoji na auto-putu u okolini Niša, uprkos tome što je saobraćaj nakon lančanog sudara ponovo uspostavljen. Velike kolone vozila kod naplatne rampe Nais, javlja dopisnik RTS-a. U sudaru učestvovalo 27 vozila, a povređene su 22 osobe, među kojima ima najmanje šestoro dece. Još jedan lančani sudar kod Niša, u kome je povređeno troje bugarskih državljana. Sektor za vanredne situacije na jugu Srbije intervenisao dvadesetak puta, a 22 osobe su evakuisane i spasene. Vanredna situacija u Aleksincu.

15.40Od Niša do Leskovca će biti potpuno obustavljen putnički i teretni saobraćaj, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović, dodavši da je već izdat nalog za obustavu. 

15.30 – Sektor za vanredne situacije je na jugu Srbije intervenisao dvadesetak puta, a 22 osobe su evakuisane i spasene, izjavio je Predrag Marić. 

14.55 – Više saobraćajnih nezgoda u okolini Niša, kod Gornje Toponice su se sudarila dva šlepera na koje je naleteo automobil, javlja dopisnik RTS-a.

14.10 – Iako je saobraćaj ponovo uspostavljen, kod naplatne rampe Nais su se stvorile velike kolone vozila i dolazi do zastoja, javlja dopisnik RTS-a.

13.10 – Na putu od Niša ka Pirotu kod Trupalskih šuma, saobraćaj je normalizovan, izjavio je v. d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, prenosi Tanjug. Saobraćaj je krenuo i od Leskovca ka Nišu, ali su tri šlepera pretekla kamione koji posipaju so, pa je došlo do zastoja.

12.20 – Štab za vanredne situacije Grada Niša razmatra mogućnost uvođenja vanredne situacije. Zabranjen saobraćaj teretnim vozilima na teritoriji PU Niš. U opštinama Gadžin Han i Doljevac saobraćaj se odvija otežano, a u Svrljigu je više lokalnih puteva neprohodno.

12.00 – Otvorena je traka auto-puta ka Skoplju, a u Aleksincu je proglašena vanredna situacija. Ne zna se do kad će saobraćaj na auto-putu biti u prekidu, sneg i dalje pada, uz jak vetar.

11.45 – Po nalogu ministra unutrašnjih poslova, više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije upućeno je da pomogne u izvlačenju putnika i automobila. Opremljeni su neophodnom opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodom.

11.10 – U niški Urgentni centar su primljena 22 pacijenta posle lančanog sudara, u toku je dijagnostika.

Nakon sudara na izlazu iz Niša, na teren su izašle četiri ekipe Hitne pomoći, a svi povređeni su prebačeni u Urgentni centar u Nišu.

U udesu je povređeno i petoro bugarskih državljana. "Hitna pomoć zbrinula je bugarske državljane koji su lakše povređeni", rekao je Tanjugu lekar Hitne pomoći Slavoljub Živadinović.

Sneg i vetar prave probleme vozačima. Saobraćaj je bio obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, ali je ponovo uspostavljen.

Više saobraćajnih nezgoda se dogodilo u okolini Niša. Kod Gornje Toponice su se oko 10 sati lančano sudarila dva šlepera, a na njih je naleto putnički automobil. Na drugom kraju, na izlazu ka Sofiji Niš – istok, u lančanom sudaru je učestvovalo šest putničkih vozila. 

Tokom dana je na delu auto-puta ka Leskovcu odred niške Žandarmerije uspeo da iz smetova izvuče zavejanu porodicu, koja se posle novogodišnjih praznika vraćala kući.  

Sneg i smetovi, koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, prouzrokovali su da u niškom kraju jutros budu skraćene trase velikog broja prigradskih autobuskih linija.

Kako je rekao šef niškog štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, zbog snega na kolovozu su skraćene i pojedine linije gradskog saobraćaja.

"Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama, smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja", izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi, tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.

Dimitrijević je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane.

"Ekipe JKP 'Medijana' neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema", rekao je Dimitrijević.

Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov apelovao je na sve vozače da, zbog loših vremenskih uslova, bez preke potrebe ne kreću na put, a da oni koji se na putovanje ipak odluče koriste neophodnu zimsku opremu.

I u okolini Surdulice putevi su zavejani. Temperatura je ispod -10 stepeni Celzijusa, a snega ima oko 50 centimetara. Vetar je stvorio nanose snega visoke do metar i po.

Sneg, koji neprestano pada, zavejao je i pojedina sela u okolini Pirota, a njihovi stanovnici za sada nemaju problema sa snabdevanjem strujom i životnim namirnicama, izjavio je koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov.

Rekao je da su ekipe Javnog preduzeća "Komunalac" na terenu i da čiste gradske ulice, trgove i mostove, i puteve ka zavejanim selima.

Prema njegovim rečima, stanovnicima tih sela je obezbeđena zdravstvena zaštita.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се