Uhapšen predsednik Privrednog suda u Zaječaru

Predsednik Privrednog suda u Zaječaru Goran Krstić uhapšen je zajedno sa bivšim predsednikom Opštine Bor R. B. i stečajnim upravnikom S. I., zbog sumnje na primanje mita i trgovinu uticajem.

Kako Tanjug saznaje, predsednik Privrednog suda Goran Krstić uhapšen je u trenutku primanja mita od 10.000 evra.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Krstiću određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

"Pored njega, uhapšeni su i bivši predsednik Opštine Bor R. B. i stečajni upravnik preduzeća Polet S. I., kojima je takođe određeno zadržavanje", dodao je ministar.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Goran Krstić (1957) i bivši predsednika Opštine Bor B. R. (1962) osumnjičeni su za trgovinu uticajem, dok se stečajni upravnik preduzeća "Polet" I. S. (1960) tereti za primanje mita.

Ministar je naveo da se osumnjičeni terete da su koristili službeni položaj i stvarni uticaj koji su imali da bi primili novčanu nagradu, omogućili fizičkom licu D. M. da bude jedini kupac imovine preduzeća "Polet", koje je u stečaju, dodaje se u saopštenju.

"Predsednik suda G. K. je, koristeći svoj stvarni uticaj, posredovao i uticao na stečajnog upravnika I. S. da imovinu stečajnog dužnika proda neposrednom pogodobom sa oštećenom, kako bi se na taj način eliminisali drugi zainteresovani kupci", rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao da je postoji sumnja da su osumnjičeni G. K. i B. R. za to od oštećene primili 13.000 evra i dodao da je od te svote G. K. za sebe zadržao 10.000 evra, a preostalih 3.000 osumnjičeni B. R.

Prema navodima Stefanovića, nakon izvršenog uticaja od strane osumnjičenog G. K., osumnjičeni stečajni upravnik I. S. omogućio je oštećenoj D. M. da kupi imovinu stečajnog dužnika "Polet" d. o. o. neposrednom pogodbom, za šta je zahtevao 3.000 evra.

"Policija, zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, nastavlja dalji intenzivni rad na tom slučaju, koji pokazuje da ne postoji bilo ko, na bilo kom položaju, pa makar bio i sudija, ko neće biti pod udarom zakona ako se o isti ogreši", naglasio je ministar policije.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije pretresli su pet lokacija u Boru i Zaječaru.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво