Читај ми!

Ministarstvo pravde pokreće postupak za izručenje Puzigaće

Ministarstvo pravde Srbije pokrenuće postupak za izručenje iz Grčke Dejana Puzigaće, koji je 11. septembra uhapšen na aerodromu u Atini, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Ministarstvo pravde dobilo je zvanično obaveštenje od Interpola Beograd o hapšenju Puzigaće, kao i da mu je određen ekstradicioni pritvor, prenosi Tanjug.

Zahtev za izručenje i svu neophodnu dokumentaciju Ministarstvo će u narednom periodu proslediti grčkom pravosuđu, napominju u Ministarstvu.

Puzigaća je lišen slobode po poternici koju je za njim raspisala Srbija, jer je jedan od optuženih za organizovanje napada na francuske navijače na Obilićevom vencu u Beogradu 17. septembra 2009. godine, kada je nastradao Bris Taton iz Tuluza.

Puzigaća je, zbog bekstva, u odsustvu osuđen na 14 godina zatvora, a po izručenju će tražiti da mu se suđenje ponovi, rekao je juče Tanjugu njegov branilac Svetozar Vujačić.

Prema rečima advokata Vujačića, Puzigaća se u međuvremenu zamonašio i već četiri godine je monah u jednom ruskom manastiru na Tajlandu.

Puzigaća, za koga su mediji navodili da je jedan od vođa Partizanovih navijača, u petak je uhapšen na aerodromu u Atini po poternici Srbije.

Kada bude izručen Srbiji, biće sproveden na izvršenje kazne od 14 godina zatvora na koju je osuđen kao jedan od organizatora napada, ali će mu sud odobriti ponavljanje suđenja u skladu za zakonskim odredbama, jer je osuđen u odsustvu.

Prvostepenom presudom Višeg suda bio je osuđen na 32 godine zatvora, ali je tu presudu preinačio Apelacioni sud.

Suđenje se u ovom slučaju ponavlja i Đorđu Preliću koji je prošle godine izručen iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva.

Pripremno ročište u njegovom slučaju zakazano je za 2. oktobar, a takođe se tereti kao jedan od organizatora nereda u kojima je grupa hiligana 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda pretukla Tatona, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza.

Taton je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru. Apelacioni sud u Beogradu je godinu dana kasnije mahom prepolovio kazne osuđenima.

U procesu za ubistvo Tatona, neki od osuđenih već su odslužili kazne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво