Читај ми!

Suđenja za aferu "Agrobanka" 9. oktobra

Početak suđenja Dušanu Antoniću i drugim okrivljenima u aferi "Agrobanka" zakazan za 9. oktobar. Oni se sumnjiče da su "Agrobanku" svojim mahinacijama oštetili za 84 miliona evra. Antonić juče negirao sve navode optužnice.

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 9. oktobar početak suđenja nekadašnjem predsedniku Upravnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću i za još 20 okrivljenih zbog optužbi da su tu banku svojim mahinacijama oštetili za 84 miliona evra.

Suđenje je predviđeno da se drži i 10. i 11. oktobra kada će se na javnom ročištu čitati optužnica, a optuženi početi da iznose svoju odbranu, rekao je Tanjugu branilac jednog od optuženih Momčilo Minić.

Sud je danas okončao dvodnevno pripremno ročište u tom procesu koje je održano bez prisustva javnosti. Na tom ročištu utvrđivane su sporne i nesporne činjenice iz optužnice, a optuženi su se izjašnjavali ukratko o krivici.

Posebno odeljenje Višeg suda saopštilo je da je data mogućnost strankama da glavni pretres počne u septembru, međutim, kako je na današnjem ročištu jedan od branilaca otkazao punomoćje za zastupanje jednog od okrivljenih, to je tom okrivljenom data mogućnost da angažuje drugog advokata.

Pošto novi branilac treba da se tek upozna sa predmetom, termin glavnog pretresa određen je za oktobar, precizira se u saopšstenju suda.

Antonić je juče negirao sve navode optužnice, navodeći da je ona napisana sa ciljem da se prikriju načini i metodi za njeno neprijateljsko preuzimanje.

Ovi optuženi se terete zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica koje je na snazi od 15. aprila.

Optuženi se terete da su od početka 2006. pa do kraja 2011. godine protivno Zakonu o bankama i internim propisima i procedurama u "Agrobanci" odobravali kredite, bankarske garancije, izdavali menice i otpisivali dospele obaveze navedenih preduzeća, navodi se u saopštenju.

Odobreni krediti nisu vraćeni, a izdate bankarske garancije i avalirane menice pale su na teret "Agrobanke". Naplata kredita i drugih obaveza iz založenih nekretnina nije bila moguća, jer je njihova vrednost bila višestruko manja od procenjene kao i od dospelih obaveza.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво