Читај ми!

Napadnuti hrvatski navijači

Oko četrdeset mladića napalo hrvatske navijače između Veternika i Novog Sada. Jedan navijač lakše povređen. Policija privela šest osoba.

Navijači hrvatske rukometne reprezentacije napadnuti su večeras između Veternika i Novog Sada, kada su se vraćali sa utakmice Prvenstva Evrope Francuska–Hrvatska.

Hrvatski navijač N. J, koji je lakše povređen, prevezen je u Klinički centar Vojvodine. U tom centru je rečeno da će on u toku noći biti otpušten, prenela je Radio-televizija Vojvodine.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je Tanjugu da je privedeno šest osoba i da je istraga u toku. U nju su uključeni i pripadnici hrvatske policije, koji u Srbiji borave tokom šampionata.

Hrvatski navijači su RTV-u rekli da su napadnuti oko 20.30. Napad se, kako su opisali, dogodio kada je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone od 5-6 automobila hrvatskih registracija.

Kolona vozila je, kako su rekli, gađana kamenjem i ciglama. "Odjednom su se stvorili pored automobila. Bili su maskirani, s kapuljačama na glavama i medicinskim maskama preko usta i nosa. Odjednom su počeli da bacaju kamenje i cigle. Jedan kamen me pogodio u vrat", rekla je Renata Bičanić, prenosi Jutarnji list.

Jedan Osiječanin opisuje da su ih nepoznate osobe gađale kamenjem sa udaljenosti od 3-4 metra. "Onda je jedan prišao do samog automobila i raspalio sekirom po vetrobranskom staklu", rekao je Osiječanin Jutarnjem listu.

Zagrebački list piše i da je vlasnik benzinske pumpe, u čijoj blizini se napad dogodio, svim hrvatskim navijačima ponudio pomoć.

Inače, dvojica Novosađana, Mladen R. (30) i Aleksandar D. (46) privedeni su u nedelju uveče zbog napada na petoricu hrvatskih navijača. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti izvedeni pred istražnog sudiju Višeg suda u Novom Sadu.

Direktor srpske policije Milorad Veljović pozvao je strane državljane da se prilikom dolaska u Srbiju još na granici identifikuju kao navijači, kako bi im srpska policija pružila svu moguću zaštitu.

Број коментара 59

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво