Interpolu stižu dokumenta o Šariću

Interpolu Srbije oko 15 zemalja dostavilo dokumenta o Darku Šariću. Stigla dokumenta iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i Slovačke, Češke i Švajcarske, rekao šef kancelarije Interpola Srbije Miloš Oparnica.

Oko 15 država dostavilo je podatke o aktivnostima vođe najvećeg narkoklana u ovom delu Evrope Darka Šarića, rekao za "Pres" Miloš Oparnica, šef kancelarije Interpola u Srbiji.

Šef kancelarije Interpola za Srbiju Miloš Oparnica rekao je za "Pres" da su podaci o Šariću stigli od zemalja nekadašnje Jugoslavije, ali i Slovačke, Češke i Švajcarske.

"Reč je o periodu pre nego što je Srbija za njim raspisala međunarodnu poternicu, a podatke smo dobili odmah posle njenog raspisivanja", rekao je Oparnica. On dodaje da zbog poverljivosti ne može više da govori o tim podacima.

"Što se Darka Šarića tiče, da postoji neka kredibilna informacija, konkretno, da je negde lociran, on bi već bio uhapšen", kaže Oparnica.

"Darko Šarić bio je "aktivan" u više od pet država i to je sve što mogu da kažem, a da ne ugrozim dalju istragu", rekao je šef kancelarije Interpola za Srbiju.

Na pitanje da li ima informacije o tome da su Crnogorski mediji objavili da je Šarić pobegao u Švajcarsku, Oparnica kaže da Švajcarska nije članica EU, ali "deli" njihova pravila i da "Srbija ima dobru saradnju sa Švajcarskom, a u prilog tome govori i činjenica da Srbiji svake godine iz te zemlje izruče između šest i deset lica".

"Neozbiljno bi bilo da ja proveravam navode medija gde se Šarić krije, jer Interpol to može da proveri samo na osnovu zahteva nadležnog organa, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva", rekao je Oparnica.

"Ljubopitljivost u određenim stvarima može da ugrozi naše aktivnosti, a da vi kriminalcima na taj način dajete informacije", rekao je šef Kancelarije Interpola za Srbiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво