Blokiran put Bosilegrad - Surdulica

Građani Bosilegrada blokirali sa oko 200 automobila put Bosilegrad – Surdulica. Protest zbog oduzimanja vozila sa bugarskim tablicama u tom kraju.

Građani Bosilegrada jutros između osam i devet sati blokirali su put Bosilegrad - Surdulica.

Od republičkih organa zahtevaju, da policija više ne oduzima automobile sa bugarskim tablicama i da državni organi Bugarske izdaju sva neophodna dokumenta za slobodno kretanje službenih automobila registrovanih na firme u Bugarskoj na teritoriji Srbije.

Automobili koje je policija oduzela, traže da im se vrate, dok se pravosudni organi ne izjasne o njihovoj eventualnoj krivici i da se MUP Srbije zvanično obrati građanima, kako bi se stišale strasti.

Blokiranje puta sa oko 200 vozila nastalo je i zbog utvrđivanja da li su nadležni organi prilikom oduzimanja vozila, postupali u skladu sa zakonom.

Predstavnik nevladine organizacije Kulturno - informativni centar Bosilegrada, koja je podržala protest, Ivan Nikolov izjavio je da skup nije imao politički karakter i da je jedini povod protesta oduzimanje vozila.

"U poslednjih mesec dana je bez obrazloženja u opštinama Bosilegrad, Surdulica i Vranje oduzeto 30-tak automobila sa bugarskim tablicama. Ni protiv koga nije pokrenut krivični, prekršajni ili carinski postupak, a među vlasnicima automobila sa bugarskim tablicama stvorena je napetost i oni više ne smeju da voze svoja kola", kazao je Nikolov.

U Srbiji je u poslednjih pet godina uvezeno oko 10.000 automobila sa bugarskim tablicama.

Masovni uvoz vozila sa bugarskim tablicama u istočnoj Srbiji počeo je pre pet godina kada je Bugarska dozvolila da i stranci mogu otvarati firme, što su mnogi iskoristili da registruju automobil na te firme i da ih uvezu u Srbiju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара