Читај ми!

Stojanović: Bitno sačuvati zdravlje Olivera Ivanovića

Štrajk glađu Olivera Ivanovića je njegov lični čin i poruka kako vidi proces koji se vodi protiv njega, kaže potpredsednik kosovske Vlade Branimir Stojanović. Ističe da su svi Srbi zainteresovani za ovaj slučaj i da je to poruka svima da će morati da vode računa, jer će Srbi reagovati kad god se ugrozi njihovo pravo.

Potpredsednik kosovske Vlade Branimir Stojanović rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je štrajk glađu Olivera Ivanovića podigao prašinu u javnosti, a pre svega kod kosovskih Srba.

"Ivanović je pribegao ovoj meri jer je to njegov odgovor na sve što mu se dešava, to je lični čin. Očigledno je da je ovo bio poslednji insturment jer proces protiv njega već gubi smisao i on se bez potrebe zadržava u pritvoru", ističe Stojanović.

Dodaje da je štrajk glađu Olivera Ivanovića signal za sve i poruka kako Ivanović vidi taj proces.

"Svi Srbi su zainteresovani za ovaj slučaj, ne samo na KiM nego i u regionu. To je dobra poruka za sve i poruka da će morati da se vodi računa, jer će Srbi reagovati kad god se ugrozi pravo Srba", kaže Stojanović.

Ističe, pak, da političari do sad nisu reagovali.

"Nismo reagovali kao političari, ali ovo očigledno nije predmet običnog građanina Olivera Ivanovića i mi moramo da ukažemo na neregularnosti i da tražimo da se postupak vodi pravilno, a da se Ivanoviću omogući da se brani sa slobode", ističe Branimir Stojanović.

Nada se, kaže, da će ovaj štrajk glađu dati rezultate.

"Bitno je da se njegovo zdravlje sačuva, a on je uveren u svoju nevinost", kaže Stojanović.

Ističe da posao političara nije da prikupljaju poene kod političkih partnera i partnera u Vladi.

"Ni moj posao nije da prikupljam poene kod političkih partnera, moja obaveza je da govorim istinu. Moramo da pričamo o tome šta ne funkcioniše i da vodimo računa da se poštuju prava svih pa i Srba", ističe Stojanović.

Nada se, kaže, da će na sledećim razogovorima u Briselu biti postignut neki dogovor.

"Najveći problemi se javljaju kod najmanjih razlika. Želim da se dogovor postigne kao i svi Srbi, a formiranje ZSO je od najveće važnosti", zaključuje Stojanović. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво