Читај ми!

Pantelincu ukinuta presuda, ostaje u pritvoru

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na 13 godina zatvora bio osuđen nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije Rajko Pantelinac zvani Pančo.

Osuđen je kao organizator kriminalne grupe koja je pokušala da ubije ukrajinskog biznismena Dmitrija Loginova na Kipru 2011. godine kao i zbog vršenja drugih krivičnih dela, prenosi Tanjug.

Istom odlukom Pantelincu je produžen pritvor do dalje odluke suda, i naloženo da se suđenje ponovi njemu i pripadnicima njegove grupe.

Apelacioni sud je, međutim, preinačio deo presude kojom je Radovan Galetin bio osuđen na 11 godina zatvora i pravosnažno ga osudio na dve godine zatvora zbog krivičnog dela nedozvoljena prozvodnja, držžanje, noššenje i promet oružžja i eksplozivnih materija.

Suđenje će biti ponovljeno i za Raška Mijailovića, koji je ukinutom presudom bio osuđen na 11 godina zatvora, zatim Mladenu Đukiću, Peri Đuriću, Jovici Radosavljeviću i Dušanu Obrenoviću koji su bili osuđeni na kazne od 18 do 30 meseci zatvora.

Tužilaštvo je u optužnici za organizatora kriminalne grupe označilo Pantelinca. Osim pokušaja ubistva Loginova iz koristoljublja, optuženi su i za razbojništva i iznude na teritoriji Srbije, Kipra, Ukrajine i Ruske federacije.

Mediji su pisali ranije da je dogovoreno da Ukrajinac bude ubijen tako što će biti aktivirana eksplozivna naprava, sakrivena u jednoj torbi zamaskiranoj u zidu, u momentu kada ovaj bude prolazio pored zida.

Međutim, biznismen je preživeo, ali je ostao invalid, zbog čega grupa nije dobila obećanu nagradu.

Optuženi su i za pokušaj otmice dva kamiona valjaonice “Sevojno” sa baktom i aluminijumom upućenom za Ukrajinu radi prodaje jednom tamošnjem kupcu.

Prema planu, kako se sumnja, vozači kamiona treblao je da budu presretnuti u Ukrajini, uspavani i izbačeni iz vozila.

Navodno, vrednost robe koja je planirana da bude prodata u Ukrajini i Rusiji, bila je oko 150.000 evra. Jedan od članova grupe je pratio kamione i o njihovom kretanju obaveštavao ostale koji su bili u Vršcu.

Tom prilikom su i uhapšeni, a policija je kod njih pronašla vatreno oružje, municiju, materiju za koju se pretpostavlja da je otrov, lisice i ašov. Oduzeta im je i veća količina eksplozivnih materija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво