Читај ми!

Intenzivna potraga za nestalim dečakom

Potraga za nestalim dečakom iz Banatske Subotice i dalje traje, a u policiji kažu da ima pomaka. Angažovani su bili i specijalni timovi ronilaca Žandarmerije koji su pretraživali reku Karaš i priobalje. Kako RTS nezvanično saznaje, privedena su trojica muškaraca zbog sumnje da imaju veze sa ovim slučajem, ali niko nije uhapšen.

23.00 - Lokalni mediji u Beloj Crkvi objavili snimak automobila kojim je navodno otet Stefan Ilić. Na snimku, koji su zabeležile sigurnosne kamere, vidi se automobil u koji je navodno ubačen Stefan, prenosi blog Belocrkvanske novosti.

18.10 - Ima pomaka u potrazi za Stefanom Ilićem, kaže načelnik policijske uprave Pančevo Nikola Popovac i ističe da niko nije lišen slobode.

16.50 - Ronioci Žandarmerije, koji su od jutros pretraživali Karaš, okončali su pretragu.

13.05 - U toku velika policijska akcija, pretražuje se metar po metar terena, javlja dopisnik RTS-a iz Vršca. Ronioci pretražuju i reku Karaš.

12.00 - Ispituju se svi koji imaju veze sa dečakom i njegovom porodicom. Istraga ide u svim pravcima, kažu u MUP-u.

10.30 - U potrazi za nestalim dečakom, angažovani i specijalni timovi ronilaca Žandarmerije koji pretražuju Dunav i priobalje, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

08.05 - Kako RTS nezvanično saznaje, privedena su trojica muškaraca zbog sumnje da imaju veze sa nestankom dečaka, ali niko nije uhapšen.

Još traje potraga za dvanaestogodišnjim dečakom Stefanom Ilićem koji je juče oko podneva nestao nedaleko od kuće u Banatskoj Subotici. Policija kontroliše sva vozila na teritoriji južnog Banata. Angažovani su bili i specijalni timovi ronilaca Žandarmerije, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Na svim prilaznim putevima postavljeni su policijski punktovi, a policajci dežuraju i na prelazima sa Rumunijom, koja je u neposrednoj blizini. Formirani su specijalni timovi, a kako Tanjug nezvanično saznaje, u Pančevu i Beloj Crkvi ispituju se svi koji se dovode u bilo kakvu vezu sa dečakom i njegovom porodicom. 

Kako RTS nezvanično saznaje, na informativni razgovor privedena su trojica muškaraca u selu Margita zbog sumnje da imaju veze sa ovim slučajem, ali niko nije uhapšen.

"Situacija je nepromenjena, ali ima određenih pomaka koje ne bih iznosio u interesu istrage", rekao je načelnik policijske uprave Pančevo Nikola Popovac novinarima u Beloj Crkvi.

Istakao je da je privedeno više osoba, sa kojima je obavljen razgovor, ali da niko nije lišen slobode. Upitan da li je tačno da su roditelji malog Stefana i danas bili u policiji i da su "pali" na poligrafu, Popovac je rekao da to ne može da kaže "u interesu istrage i samog dečaka".

Sestra po majci Stefana Ilića rekla je za RTS da nema mnogo informacija ali i da nisu tačne spekulacije u medijima da je Stefana mlađi brat gurnuo u reku.

Stefan je poslednji put viđen juče oko podneva, 150 metara od kuće gde se uputio da bi zamenio oca i majku u polju.  

Dečak je visine 130 centimetara, smeđe kose i očiju. U trenutku kada je, kako se pretpostavlja, otet, na sebi je imao svetlozelenu majicu, crni šorts i crne patike "starke".

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane koji prepoznaju dete s fotografije i imaju bilo kakve informacije o njemu da pozovu dežurni centar Policijske uprave Pančevo na telefon 013/325-202 ili da prijave najbližoj stanici policije.

Kako RTS nezvanično saznaje, dečak je ubačen u automobil marke "fijat" zatamnjenih stakala. Automobil je prethodnih dana viđan u selu, a meštani su mislili da je reč o ljudima koji su hteli da kupe kuće.

Kako je danas rekao načelnik policijske uprave Pančevo, preuzeti su i proveravaju se snimci sa svih sigurnosnih kamera, a traga se i za crnim automobilom.

Dečak je nestao kada je sa mlađim bratom krenuo da obiđe roditelje koji su bili na njivi u blizini kuće.

Prvi komšija porodice Ilić, Saša Ivanov rekao je da juče nije bilo nikakve galame i da je "nemoguće da dete tako jednostavno nestane".

"Imam dvoje dece koji se druže sa Stefanom. Ovo je strašno, nikad se ovako nešto ovde nije desilo", rekao je Ivanov.

Protojerej Stojan Stanković rekao je da se Stefanova porodica doselila prošle godine, a da je on dobro i komunikativno dete.

"Daj Bože da nađemo dete, nikad se ništa slično nije desilo, deca su se ovde uvek družila, viđali smo ih po livadama...", rekao je protojerej. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво