Pretili srpskom svešteniku jer crkva zvoni

Paroh Darko Marinković kaže da mu je jedna osoba u centru Prištine zapretila da više ne udara crkvena zvona, jer u tom gradu na Kosovu i Metohiji žive muslimani.

Paroh je jutros zvonio u Crkvi Svetog Nikole u Prištini, nakon čega se i dogodio incident, javlja Beta.

"Bio sam sa crkvenjakom na ulici ispred crkve kada je prišao taj čovek koji mi je zapretio. Nismo znali kome se obraća, a on je rukom pokazao na mene. Bio sam zatečen, ali i uznemiren zbog hladnokrvnosti čoveka koji mi je pretio, tako da to nisam odmah prijavio policajcu koji je sedeo u kabini nedaleko od nas", priča paroh Darko Marinković.

Kako kaže, policija crkvu i sveštenike čuva 24 sata dnevno, a pretnju je prijavio tek nakon povratka iz Lapljeg Sela, gde je danas služio parastos.

Paroh navodi da se zvono ovih dana prvi put oglasilo nakon godinu dana pauze, kada je zvonjenje bilo prekinuto zbog pretnji.

"Ovo danas nije prvi put da doživljavam pretnje. Siguran sam da je ovaj čovek koji mi je jutros pretio isti onaj koji mi je pre više od godinu dana zapretio da će s braćom ponovo zapaliti crkvu", rekao je Marinković.

Paroh, koji u parohijskom domu živi s porodicom, navodi da je o današnjoj pretnji obavestio i nadležne u Eparhiji raško-prizrenskoj i kosovsko-metohijskoj SPC.

Srpska pravoslavna crkva u Prištini bila je potpuno spaljena marta 2004, a njena obnova još nije završena.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво