Šešelj predao odgovor na Bramercov zahtev

Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da je danas predstavnicima Haškog tribunala u Beogradu predao svoj odgovor da se ni na koji način nije ogrešio o nalog Pretresnog veća o privremenom puštanju na slobodu. Odluka o tome mogla bi, kaže Šešelj, da bude doneta već iduće sedmice.

Povodom hitnog zahteva tužioca Serža Bramerca o izjašnjenju o povlačenju odluke za privremeno puštanje na slobodu, Šešelj je na konferenciji za novinare rekao i da ga odluka o tome ne interesuje" i kakva god da bude on je "apsolutni pobednik", prenosi Tanjug.

U odgovoru, koji je Srpska radikalna stranka juče prosledila medijima, navodi se da tužilac Serž Bramerc „nije ponudio nijedan argument kojim bi potkrepio svoju želju da se Vojislav Šešelj vrati u pritvor MKTJ na neodređeno vreme".

Šešelj je ponovio da se dobrovoljno neće vratiti u Haški tribunal i naveo da ukoliko presuda bude oslobađajuća i ako planirana kazna bude manja od vremena koje je proveo u pritvoru, nema potrebe da se optuženi poziva, osim ako je kazna veća.

"Ako je veća, onda se optuženik poziva. Tu će morati Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić da me hapse i nose na avion", rekao Šešelj.

Lider radikala kaže i da ne odustaje od svedočenja na suđenju Ratku Mladiću video-linkom navodeći da o tome odluka još nije doneta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво