Читај ми!

Odbrana sa slobode zbog prodaje torti sa deponije

Osnovni sud u Kragujevcu odbio žalbu Osnovnog tužilaštva na ranije rešenje tog suda kojim je odbijen predlog da se radnicima "Čistoće" odredi pritvor zbog torti sa deponije.

Petoro zaposlenih u JKP "Čistoća", među kojima je i direktor D. R, braniće se sa slobode zbog iznošenja oko 18.000 torti sa deponije, prenosi Tanjug.

"Tužilaštvo je uložilo žalbu na rešenje Suda, a vanraspravno veće je žalbu odbilo kao neosnovanu", rekla je protparolka Osnovnog suda Ivana Račić.

Policija je petoro zaposlenih u "Čistoći" uhapsila 10. januara, i kako je tada saopštila, direktor se sumnjiči da je izvršio krivično delo neotklanjanja opasnosti, a radnici S. N. (36), S. S. (45), Lj. J.(55) i Z. K. (42) da su zloupotrebili službeni položaj.

Oni su toga dana u Osnovnom tužilaštvu saslušavani više od sedam sati, posle čega je Osnovni javni tužilac podneo predlog za određivanje pritvora osumnjičenima, zbog mogućnosti uticaja na svedoke.

Međutim, sudija Osnovnog suda Predrag Bošković je odbio taj predlog tužilaštva.

Tužilaštvo je potom uložilo žalbu na to rešenje, a vanraspravno veće Osnovnog suda je odbilo kao neosnovanu.

Oko 18.000 torti je 24. decembra dovezeno na deponiju na uništavanje, oko 14 časova, a samo sat vremena kasnije iznete su odatle posle čega su se našle u ilegalnoj prodaji na ulicama Kragujevca.

Krađu torti obelodanio je gradonačelnik Radomir Nikolić, koji je za to, kako je izjavio, saznao slučajno 2. januara u večernjim satima.

Za sutra je najavljena sednica Gradskog veća na kojoj će, između ostalog, biti razmatran izveštaj Komisije za utvrđivanje okolnosti u vezi sa nastalom situacijom u čistoći.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво