Читај ми!

Obijeno 29 povratničkih kuća kod Peći

Nepoznati počinioci su u selu Ljevoši kod Peći obili 29 povratničkih kuća, izjavio je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić, apelujući na nadležne službe da hitno pronađu i uhapse počinioce.

Dalibor Jevtić rekao je za agenciju Beta da su kuće obijene u noći između srede i četvrtka, kada su vlasnici, uglavnom članovi jedne porodice, otišli u centralnu Srbiju radi obeležavanja slave Svetog Arhangela.

"Iz nekih kuća iznete su stvari i lična imovina, a one iz kojih nije imalo šta da se iznese samo su obijene", kazao je Jevtić i dodao da u selu Ljevoši stalno boravi oko 15 Srba, a ostatak povratnika većinu vremena, ipak, provodi u centralnoj Srbiji.

Jevtić kaže i da su prve informacije o obijanju kuća vlasnici su dobili od svojih komšija, Albanaca. Meštani su uznemireni i razmišljaju o odlasku, ali će ministarstvo to pokušati da spreči.

Jevtić je rekao da su u selo otišli njegovi saradnici, koji pokušavaju da umire građane, a naredne nedelje i on će posetiti Ljevošu.

"Naredne nedelje u Ljevošu ću doći sa predstavnicima kosovske policije i lokalnih vlasti u Peći, kako bi meštani direktno od njih mogli da dobiju sve informacije", istakao je Jevtić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво