Читај ми!

Stefanović: Propust redarske službe

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović se na sednici Odbora za bezbednost Skupštine Srbije u Novom Sadu saglasio sa ocenom da je na utakmici Srbija-Albanija bilo propusta na stadionu i u zatvorenom prostoru koji je koristio RTS, ali je naglasio da je "dobar deo odgovornosti na redarskoj službi koja nije obavila poso kako treba".

Stefanović je rekao da je, prema podacima policije, neko uveo osobu koja je vređala premijera u u zatvoren prostor, za šta je takođe bila odgovorna redarska služba, a ne policija, prenosi Tanjug.

Odgovarajući na primedbu predsednika Odbora za bezbednost Skupštine Vojvodine Miroslava Španovića da su na utakmici zakazale obaveštajne službe strukture i obezbeđenje na stadionu, Stefanović je rekao da kada bude više kamera, ona će počinioci krivičnih dela više razmišljati o tome da će moći brže i lakše da budu identifikovani.

Stefanović je rekao i da očekuje da albanska vlast sve koji su učestvovali na incidentima na utakmici Srbija-Albanija 14. oktobra u Beogradu privede pravdi.

Stefanović je novinarima u Novom Sadu posle sednice Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove rekao da je srpska policija brzo i efikasno uspela da otkrije počinioce gotovo svih krivičnih i prekršajnih dela koja su se dogodila u prethodnih sedam dana, čime je pokazala da su takvi postupci nedopustivi i da će počinioci biti oštro sankcionisani.

"To očekujem da uradi i albanska vlast. Srpska vlast je pokazala kako se obračunava sa izgrednicima i očekujem da albanska vlast postupi na isti način i sve one koji su učestvovali u incidentima na utakmici privede pravdi", rekao je Stefanović.

On je naveo da su to evropske vrednosti za koje se borimo i da treba pokazati "da smo u tome potpuno jednaki i da razmišljamo na način da stvaramo tolerantniju atmosferu u društvu".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво