Читај ми!

Odloženo saslušanje Milićeva

Saslušanje Marka Milićeva, osumnjičenog za izazivanje nesreće u kojoj je poginuo Luka Jovanović, odloženo je za sutra. Kod tužioca do kraja nedelje. Milićev je juče iz Kine izručen Srbiji.

Zakon nalaže da se Marko Milićev pred sudijom za prethodni postupak izjasni o tome gde i zašto se skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi.

Po zakonu, sudija mora da sasluša Milićeva u roku od 48 sati.

Igor Veličković iz Trećeg osnovnog suda kaže da je rok od 48 časova propisan u slučaju kada se odluka o donošenju pritvora donese u odsustvu okrivljenog odnosno, bez saslušanja.

"Pošto je uhapšen, zakon nalaže da se okrivljeni sasluša pred sudijom za prethodni postupak o razlozima za određivanje pritvora", objašnjava Veličković.

Saslušanje Milićeva u Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača u prikrivanju krivičnog dela biće održano do kraja nedelje, saznaje Tanjug u Palati pravde.

Milićev će dobiti šansu, da ako bude želeo, tužiocu detaljno izloži svoju odbranu i objasni šta se dogodilo u noći nesreće i zašto je bežao.

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da Milićev nije obavezan da kaže sudu gde se i zbog čega krio.

"On kao okrivljeni nije obavezan ni na šta. Pošto je bio u bekstvu, prekršio je svaku obavezu, pa ni da se javi pravosudnim organima", rekao je Selaković novinarima posle otvoranja nove zgrade suda na Novom Beogradu.

Selaković je istakao i da u slučaju Milićeva nije izvršena ekstradicija iz Kine, već deportacija.

Milićev, osumnjičen da je automobilom usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, sinoć je sleteo na beogradski aerodrom. Potom je identifikovan u Policijskoj upravi za grad Beograd i prebačen u Okružni zatvor u Beogradu.

Pritvor mu je određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica. U bekstvu je od 10. avgusta, kada je napustio Srbiju i otišao u Tursku.

Pretpostavlja se da je iz Turske odleteo u Kinu, gde je i uhapšen 29. avgusta.

Osumnjičen je da je, nakon što je automobilom udario Luku Jovanovića na mostu u Beogradu, sa prijateljima pobegao sa mesta nesreće.

Zahvalnost Kini na saradnji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je ambasadoru NR Kine u Srbiji Li Mančangu na svesrdnoj pomoći i saradnji prilikom lociranja i hapšenja Marka Milićeva, saopšteno je iz MUP-a.

Stefanović je uputio pismo ministru javne bezbednosti Kine Gu Šengkunu, u kojem je zahvalio na brzini, profesionalnosti i efikasnosti kineske policije, što je rezultiralo hapšenjem Milićeva u veoma kratkom roku.

Istakao je važnost svega što su organi javne bezbednosti Kine preduzeli poštujući prioritete Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Nesebična pomoć Kine u ovom slučaju je još jedan dokaz tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa naše dve zemlje", navodi se u saopštenju.

Pored Marka Milićeva, istraga se vodi protiv još sedam osoba zbog sumnje da su mu pomogle posle učinjenog krivičnog dela. Svim osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana.

U Tužilaštvu je saslušana i osumnjičena Bojana Petrović koja se do sada branila ćutanjem. Kako saznaje RTS, ona je potvrdila da je te večeri bila u kolima koja je vozio Milićev ali da nije videla kako je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Luka Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво