Priština, u tužilaštvu 23 predmeta ratnog zločina

U specijalnom javnom tužilaštvu na Kosovu postoje 23 predmeta za ratne zločine i 11 slučajeva terorizma zbog povezanosti sa terorističkim organizacijama u ratu u Siriji, rekla je tužiteljka Sevide Morina.

Sevide Morina je sinoć u emisiji RTK "Pravda na Kosovu", kako prenose mediji u Prištini, rekla da su tužioci spremni da istražuju ratne zločine, javlja Tanjug.

"Predmet istrage za ratne zločine su 23 lica, svi Albanci. Postoji spremnost da radimo na tim slučajevima, ali da li ćemo uspešno okončati, to će se videti", rekla je Morina.

Što se tiče terorizma, Morina je rekla da se specijalno tužilaštvo bavi sa 11 slučajeva povezanosti sa terorističkim organizacima kao što su Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) i Al Nusra, sirijski ogranak Al Kaide.

"U poslednje vreme suočavamo se sa pojavom odlaska naših mladih ljudi u rat u Siriji. Oni se priključuju organizacijama kao što su ISIS i Al-Nusra, koje su poznate kao terorističke. U ovom tužilaštvu ima 11 registrovanih slučajeva. Među njima je jedan slučaj koji vodi lokalni tužilac", navela je tužiteljka.

"Smatram da naše društvo treba više da radi na sprečavanju toga i da radi više na obrazovanju mladih", rekla je Morina.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво