Читај ми!

Potraga za osumnjičenim za ubistvo Zumberija

Euleks policija pretresla je rano jutros porodičnu kuću Radovana Radića iz Zubinog Potoka, koji je osumnjičen za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija 2011. godine. Osumnjičeni nije pronađen. Aleksandar Vulin pozvao Euleks da sarađuje sa Srbima.

Radovan Radić je jedan od šestorice Srba osumnjičenih za ubistvo Envera Zumberija tokom sukoba oko prelaza Brnjak na severu Kosova koji su pokušali da zauzmu kosovski specijalci.

Kako Beta saznaje, policajci Euleksa došli su sa šest vozila, razbili vrata na kući u kojoj je bila samo majka optuženog.

Za Radićem i ostalim osumnjičenima Interpol je raspisao poternicu na zahtev Euleksa i kosovskog tužilaštva.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević potvrdila je da je "rano jutros Operativna grupa za Mitrovicu, zajedno sa Euleksovom policijom, sprovela operaciju u Zupču kod Zubinog Potoka u vezi sa Interpolovom poternicom za 32-godišnjom osobom" i da osumnjičeni nije pronađen.

"Ova operacija, sprovedena kao deo tekuće istrage u vezi sa ubistvom, uključuje krivična dela teškog ubistva, teškog ubistva u pokušaju, neovlašćenog vlasništva, kontrole, posedovanja oružja, kao i ometanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti", rekla je Gudeljevićeva. 

Gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović rekao je da su meštani uznemireni povećanom aktivnošću Euleksa, čije prisustvo poslednjih dvadesetak dana "iritira meštane".

Vulović je ocenio da je na delu "politički pritisak i demonstracija sile u saglasnosti sa Prištinom".

"Već dve godine zahtevamo od nadležnih u Euleksu da sva lica koja se nalaze na poternici u prisustvu advokata daju izjave, jer nemaju od čega da se brane", rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, Euleksu nije stalo do saradnje, a još manje do vladavine prava, te ovakve akcije ugrožavaju već poljuljano poverenje u misiju EU.

"Ne samo da nemamo ništa protiv da se krivci procesuiraju, već zahtevamo od nadležnih da se ubistvo Zumberija rasvetli kako bi bar ovih šest porodica nastavilo normalno da živi", rekao je Vulović i dodao da je "pretres Euleksa u porodičnoj kući Radića bio vandalski čin nad majkom - staricom koja je sa kreveta bukvalno bačena na pod".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво