Читај ми!

Pritvor za Radonjića i Romića

Specijalni sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, osumnjičenima za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije. Posebno odeljenje Višeg suda primilo predlog Tužilaštva da se Miroslavu Kuraku odredi pritvor i raspiše poternica za njim.

Dvojici bivših pripadnika Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, osumnjičenima za učešće u ubistvu novinara i vlasnika lista Dnevni telegraf Slavka Ćuruvije, Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana. 

Sudija za prethodni postupak je nakon saslušanja Radonjiću i Romiću odredio pritvor zbog postojanja opasnosti od bekstva, bojazni da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo za koje se terete, a koja je preko deset godina.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu dobilo je predlog Tužilaštva da se osumnjičenom za učešće u ubistvu Ćuruvije, Miroslavu Kuraku, nekadašnjim pripadniku posebne službe obezbeđenja u DB-u, odredi pritvor i raspiše međunarodna poternica za njim, jer nije dostupan pravosudnim organima Srbije.

Portparol suda Dušica Ristić rekla je Tanjugu da će o tom predlogu biti naknadno odlučeno. 

Inače, saslušanje Milana Radonjića i Ratka Romića završeno je noćas oko dva sata posle ponoći. 

Posle saslušanja, Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je pritvor do 30 dana za Radonjića i Romića i donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice osumnjičenih za ubistvo Ćuruvije, rekao je specijalni tužilac Miljko Radisavljević agenciji Tanjug.

Branilac Romića i Radonjića, Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je da je saslušanje trajalo gotovo devet sati i da je bilo korektno.

Radonjić i Romić su juče oko podneva uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije na Uskrs, 11. aprila 1999. godine.

Krivičnom prijavom za ubistvo Ćuruvije obuhvaćeni su i bivši načelnik Službe državne bezbednosti Radomir Marković i operativac te službe Miroslav Kurak, koga su mediji označili kao egzekutora.

Jedan od branilaca bivšeg šefa DB-a Dušan Mašić rekao je Tanjugu da ga je jutros posetio u zatvoru u Požarevcu, gde izdržava kaznu od 40 godina zatvora, i da je Marković zatečen optužbama koje mu se stavljaju na teret. Marković još nije saslušan u vezi sa ubistvom Ćuruvije. 

Milan Radonjić je radio u Drugom odeljenju beogradskog DB-a pre nego što je, na preporuku Mirjane Marković, sedam dana pre ubistva Ćuruvije imenovan za šefa beogradskog centra.

Romić je nekadašnji operativac u Drugom odeljenju Centra DB-a u Beogradu. Brzo je napredovao kada je Radonjić imenovan za šefa. Postao je načelnik Šestog odeljenja beogradskog centra.

Političke partije i organizacije pozdravile su hapšenje osumnjičenih za Ćuruvijino ubistvo.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи