Читај ми!

SRS: Šešelj bio klinički mrtav

Lider SRS-a Vojislav Šešelj bio praktično klinički mrtav kada je primljen u bolnicu, izjavio Zoran Krasić. Šešelj nije bio pri svesti i celo telu mu je bilo modro, kaže Krasić.

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešlja Zoran Krasić kaže da je lider Srpske radikalne stranke, kada je u petak primljen u bolnicu, bio praktično "klinički mrtav".

Krasić je na konferenciji za štampu rekao da je Šešelj 6. januara, primljen u bolnicu Lajden u Hagu i da tada nije bio pri svesti, a da mu je čitavo telo bilo modro.

Lekari su Šešelju iz pluća izvadili nekoliko litara tečnosti, rekao je Krasić i dodao da je  prema medicinskom tumačenju tih činjenica, "došlo do srčanog i plućnog zastoja i da je Šešelj praktično bio u kliničkoj smrti".

Lider radikala se po prijemu u bolnicu osećao slabo, imao je aritmiju i tahikardiju, rekao je Krasić.

Prema njegovim rečima, sve to upućuje da se u Haškom tribunalu namerno zapostavlja zdravstveno stanje Vojislava Šešelja, što je, kako je istakao, ravno pokušaju ubistva.

Krasić kaže da Šešelj ne bi ni bio prebačen u bolnicu da je u pritvorskoj jedinici u Hagu bio lečen na adekvatan način.

Iako iz Tribunala stalno poručuju kako je Šešelj odbijao da se podaci o njegovom zdravstvenom stanju objavljuju u javnosti, "on je u sudnici hiljadu puta rekao i izdiktirao da se u javnosti objave podaci o njegovom zdravstvenom stanju", rekao je Krasić.

Prema njegovim rečima, i supruzi Vojislava Šešelja Jadranki nije dopušteno da ga poseti, iako je to već ranije bilo odobreno.

Ona je danas otputovala u Hag, rekao je Krasić i dodao da se bez pravog informisanja porodice i ostalih zainteresovanih u Srbiji "ne zna šta se njemu radi i čemu je izložen".

"Tražimo dnevno informisanje o njegovom stanju, da mu se omogući komunikacija i kontakt sa porodicom i pravnim savetnicima", rekao je Krasić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво