Читај ми!

Suđenje Hadžiću u oktobru 2012.

Haški tribunal saopštio da bi suđenje Goranu Hadžiću moglo da počne u oktobru 2012, a ne u januaru 2013. godine, kako je prvobitno najavljeno.

Tribunal u Hagu saopštio je da će suđenje haškom optuženiku Goranu Hadžiću početi u oktobru 2012, a ne u januaru 2013. godine, kako je prethodno najavljeno.

Kancelarija Tribunala za medije izdala je ispravku saopštenja iznetog na konferenciji za novinare ove sedmice, u vezi sa planom pretpretresnog postupka u slučaju Hadžića.

U prvobitnoj odluci sudije Gaja Delvoajea stoji da bi tužilaštvo trebalo da podnese svoj predraspravni akt u maju 2012, odbrana u junu 2012, a da bi suđenje moglo početi u januaru 2013. godine.

Okvirni datum za početak suđenja je oktobar 2012, a ne januar 2013, a obe strane u postupku i dalje imaju rok da eventualne prigovore na raspored iznesu do 6. decembra ove godine, navodi se u saopštenju kancelarije za medije Haškog suda.

Hadžić se, prema optužnici Haškog tribunala, tereti da je bio učesnik udruženog zločinačkog poduhvata na čelu sa predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem, čiji je cilj bio da se nasilno i trajno uklone Hrvati i drugo nesrpsko stanovništvo sa jedne trećine hrvatske teritorije.

Hadžić je tokom rata prvo obavljao dužnost predsednika vlade SAO Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, a nakon toga bio je i predsednik Republike Srpske Krajine. Uhapšen je 20. jula u Srbiji nakon sedam godina bekstva kao poslednji begunac koga je tražio Haški sud.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво