JAT za što bržu privatizaciju

Tender za prodaju JAT-a biće raspisan do kraja jula. Početna cena biće manja od ranije planiranih 150 miliona evra zbog krize u avio-saobrćaju i poskupljenja kerozina u svetu.

Jat ervejz" je zainteresovan za što bržu privatizaciju, koju je najavio ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, jer su uslovi poslovanja veoma otežani, rečeno je u kompaniji.

"Smatramo da svako dalje odlaganje privatizacije može pogubno uticati na poslovanje i konkurentnost aviokompanije", rečeno je u "Jatu".

Dinkić je izjavio da će do kraja jula biti raspisan tender za privatizaciju 51 odsto kapitala "Jat ervejza" i nagovestio mogućnost snižavanje početne cene sa prvobitnih 150 miliona evra, zbog trenutne krize u avio-kompanijama.

Kao glavne firme zainteresovane za kupovinu Jata pominju se ruski "Aeroflot" i "Island air".

"Intezivni kontakti sa Aeroflotom bili su aktuelni proletos ali ih sada nema", kaže za RTS generalni direktor "Jata" Saša Vlaisavljević.

Međutim direktor demantuje da je Aeroflot odustao od kupovine našeg avioprevoznika i kaže da su netačne medijske informacije o njihovom pismu u kome se to navodno obrazlaže.

Upravni odbor JAT-a tražio je jedino od Agencije za privatizaciju da realno proceni imovinu našeg avioprevoznika i da se privatizacioni proces ubrza.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво