Usvojen predlog budžeta Vojvodine

Vlada Vojvodine utvrdila je Predlog skupštinske odluke o budžetu pokrajine za 2020. godinu u iznosu od 77,3 milijarde dinara.

Budžet je nominalno veći za 15,3 milijarde, ili za 25 odsto, u odnosu na 2016. godinu, kada je ova Pokrajinska vlada preuzela mandat, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će predloženi budžet održati visok nivo kapitalnih rashoda, a od kapitalnih ulaganja prioritet je završetak započetih projekata i priprema projektne dokumentacije za novi investicioni ciklus.

U novom budžetskom ciklusu održaće se visok nivo unapređenja zdravstvenog sistema, nastaviće se intenzivno ulaganje u socijalnu zaštitu, infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova, a održaće se i nivo ulaganja u agrar, navodi se u saopštenju pokrajinske vlade.

Predviđeno je, dodaje se, i intenzivnije ulaganje u izgradnju novih fabrika vode i prečistača otpadnih voda, a veći iznos predviđen je i za sufinansiranje projekata u oblasti kulture, kao i za dodatno ulaganje u sport i zaštitu životne sredine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво