Biramo najuspešnije brendove i preduzeća iz Srbije

Privredna komora Srbije i ove godine bira najuspešnije brendove na domaćem tržištu, ali i najbolje izvoznike, manifestacije, organske proizvode, startap preduzeća i turističke smeštaje. Predstavljamo vam tradicionalnu akciju "Najbolje iz Srbije", koja ima 14. izdanje. Priznanja, koja je od 2004. godine ponelo 336 dobitnika u glavnim kategorijama, koriste se kao merilo uspeha i tržišne prepoznatljivosti.

Profesor Ekonomskog fakulteta Saša Veljković kaže da je akcija ove godine inovirana i da će biti uvedene nove nagrade.

"Osnovna ideja jeste da napravimo neki novi balans između toga da izaberemo najbolje brendove, najbolja preduzeća u nekim kategorijama koje su tradicionalne, ali i da pronalazimo i kategorije i preduzeća i brendove manjih koja imaju perspektivu razvoja", rekao je Veljković.

Prema njegovim rečima, ove godine ima ukupno 23 kategorije, a nova kategorija je onlajn brend. 

"Mi smo u šali zvali deset ka deset. To su brendovi u usponu i želimo da izaberemo najbolje brendove, brendove koji imaju najbolju perspektivu, to su mali brendovi, brendovi u razvoju koje ćemo prepoznati i nagraditi", kaže Veljković koji je i autor metodologije akcije.

Navodi da će Privredne komora Srbije sa nadležnim ministarstvom dati podršku ovim brendovima jer, kako kaže, želimo da istaknemo razvoj nekih manjih preduzeća kako bi razvijali ekonomiju u celini.

Kriterijumi za izbor najboljih definisani su posebnom metodologijom.

"Osnovna ideja jeste da se najbolja preduzeća i brendovi dobiju kao skup svega onoga što jesu – pre svega to su rezultati koji postižu kroz prodaju, prihode, dobit, ali  i postojanje nekih standarda – registracija žiga tog brenda, razni patenti, licence, neka drštvena odgovornost...", objasnio je profesor Veljković.

Prijavljivanje je produženo do 8. maja, a potrošači će od 10. maja moći da daju svoj glas najboljem iz svake kategorije i to nosi najveći broj poena, više od žirija.

 Ove godine očekuje se jubilarna 2000. nominacija, a prvi put se biraju i "brend u usponu" i "najbolji brend u onlajn okruženju", kao podrška razvoju novih, perspektivnih brendova i onlajn poslovanja.

"Nagradićemo nekog ko bude bio dvehiljaditi i po mojoj proceni to će biti u sredu ili četvrtak naredne nedelje", kaže Veljković. 

 Cilj je da ova akcija bude i ostane sinonim za uspeh i tržišnu prepoznatljivost. Od početka akcije nominovano je 1.850 brendova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво