Ljajić i Ros o jačanju ekonomske saradnje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je u Beogradu sa ministrom trgovine SAD Vilburom Rosom. Tom prilikom Ros je rekao da je Srbija interesantna destinacija za nove američke investicije.

Prilikom sastanka sa ministrom Rasimom Ljajićem, američki ministar trgovine Vilbur Ros najavio je dolazak kompanija iz tzv. Silicijumske doline, koje nameravaju da ulažu u oblast IT i visokih tehnologija.

Ros je izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija u Srbiji, saopšteno iz resornog ministarstva.

Američki ministar podseća da je za povećanje broja dolazaka turista iz SAD posebno značajno to što je Njujork tajms Srbiju svrstao među 20 najinteresantnijih destinacija u svetu.

Ministar Ljajić ističe da je posebno značajno za privlačenje investicija iz SAD u Srbiji, potpisivanje bilateralnog Sporazuma o zaštiti i podsticanju investicija, čije usaglašavanje je u toku.

Ljajić dodaje da će Srbija nastaviti sa promotivnim aktivnostima kako bi se povećao broj američkih turista, kojih je za prvih šest meseci za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Na sastanku je bilo reči i o procesu pridruživanja Srbije Svetskoj trgovinskog organizaciji (STO), kao i o temama iz oblasti informacione bezbednosti i e-trgovine, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво