Francuzi zainteresovani za modernizaciju infrastrukture

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je u "Palati Srbija" s francuskim privrednicima o daljim ulaganjima u infrastrukturu u Srbiji.

Francuski koncesionar "Vansi" trebalo bi da u avgustu ili početkom septembra operativno preuzme Aerodrom "Nikola Tesla" najavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović posle razgovora sa asocijacijom "Medef" koju čine privatni francuski investitori.

Oni su najviše zainteresovani da ulažu u modernizaciju saobraćajne infrastrukture a najviše u železnicu i koridor Beograd–Budimpešta.

Strateški put Srbije je članstvo u Evropskoj uniji i svi zakoni koji se donose u potpunosti su usklađeni sa njihovim zakonodavstvom saopštila je potpredsednica Vlade. Briselski sporazum, smatra ministarka, važan je zbog budućnosti Srbije

"Međutim sada je najvažnije da se pregovori obavljaju u miru. O stavovima opozicije nema komentara jer ih ne razume", rekla je Mihajlovićeva.

Medef predstavlja asocijaciju biznismena koji zapošljavaju 450.000 radnika i obrću 125 milijardi evra. Najviše interesovanja je za modernizaciju železničke signalizacije, građevinarstvo i softver.

"Od poslednjeg puta kada smo boravili ovde pre tri i po godine Srbija je krenula napred, dosta toga se promenilo nabolje. Stvorile su se nove okolnosti za rast i napredak. Pre svega zainteresovani smo za investiranje u metro, fabrike za reciklažu otpada i vode i železnicu", kaže Šarl Paradi iz Srpsko-francuskog poslovnog saveta.

Ambasador Francuske Frederik Mondolan izavio je da su odnosi Srbije i Francuske izvanredni, a Francuska je tu za podršku razvoju i približavanju Srbije članstvu u Uniji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи