Brnabić: Prosveta je prioritet, neću sada o procentima

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će prosveta i obrazovanje i dalje biti prioritet Vlade, ali da bi bilo neozbiljno da u ovom trentuku govori o procentu povećanja plata zaposlenih u prosveti.

"Što se tiče povećanja plata prosveti, pokazali smo u godinama iza nas da je prosveta apsolutni prioritet i u mom ekspozeu i u svemu što smo nakon toga radili nedvosmisleno je jasno da su prosveta i obrazovanje prioritet", rekla je Ana Brnabić upitana o zahtevu da se plate u prosveti do kraja godine povećaju dva puta po 10 odsto.

Navela je da je od uvođenja mera fiskalne konsolidacije 2014. godine prosveta imala najveće povećanje plata, koje je kumulativno iznosilo 20 odsto.

"Nastavićemo da idemo tim putem. Prosveta će nastaviti da bude prioritet i u ovom trenutku potpuno bi bilo neozbiljno da pričam o procentima, ali takođe ono što je nama važno da idemo dalje u reformi sistema plata i da nagrađujemo ljude po kvalitetu posla koji obavljaju i učinku", navela je Brnabićeva.

To je, ističe premijerka, ona reforma od koje mi nećemo odustati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво