"Veoma je važno što je Srbija u Davosu", neformalni susreti Vučića s nizom zvaničnika

Šefica za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martina Larkin istakla je u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da je veoma važno što je Srbija u Davosu. Predsednik Aleksandar Vučić se neformalno susreo sa nizom zvaničnika.

"Čast nam je što su oni ovde. Nadamo se zanimljivom razgovoru o budućnosti Zapadnog Balkana, uključujući mogućnosti za veće investicije, digitalnu agendu, ulogu Zapadnog Balkana u Evropi", rekla je Larkinova novinarima posle razgovora sa šefom srpske države i premijerkom Brnabić.

Prema njenim rečima, ovo je važna godina za Evropu i zato je veoma važno "što je Srbija tu u Davosu" i što je predstavljena na najvišem nivou, predsedničkom i premijerskom.

Potvrdila je posetu Beogradu u martu, s ciljem da se postigne sporazum o još tešnjoj saradnji sa Srbijim.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je posle podne u Davos, gde se pridružio najznačajnijim evropskim i svetskim liderima i biznismenima na Svetskom ekonomskom forumu.

Vučić se već neformalno susreo sa nizom zvaničnika, uključujući francuskog presednika Emanuela makrona, albanskog i italijanskog premijera, Edija Ramu i Paola Đentilonija, španskog kralja Felipea, švajcarskog ministra privrede i inovacija, te drugim zvaničnicima.

Sa Ramom, inače, ima zakazan bilateralni sastanak sutra, u četvrtak.

On će, kako je ranije najavljeno, tokom trodnevnog boravka u Davosu, imati odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije "Ariston termo" Paolo Merloni.

Predsednik Vučić u Davosu prisustvuje skupovima na kojima će govoriti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Na Forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Srbije obratiće se skupu na temu "Evropa u svetu" iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana, najavila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Srpski predsednik prisustvovaće i diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu".

Predsednik Vučić je i prošle godine, kao i ranije, boravio na Forumu, gde je imao priliku da promoviše politiku Srbije i razgovara o potencijalnim investicijama u našu zemlju, dok je premijerka prvi put u tom svojstvu boravi na Forumu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво