Krkobabić: Radnicima "Pošte" deo dobiti, a ne trinaesta plata

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić, govoreći o nezadovoljstvu radnika "Pošte" i odluci da deo dobiti preduzeća bude podeljen zaposlenima, rekao je za RTS da to nije trinaesta plata, već da radnici mogu da participiraju u delu dobiti, što je način da se oni stimulišu.

Milan Krkobabić, koji je do prošle godine bio direktor "Pošta Srbije", gostujući u Dnevniku RTS-a izjavio je da je o situaciji u tom preduzeću konkretno govorila premijerka Ana Brnabić i da, kada predsednik Vlade definiše stav, nije primereno da bilo ko pojedinačno iznosi stavove.

Ministar je poručio da penzioneri ne moraju da brinu i da će penzije biti redovne i sigurne.

Što se tiče konkursa za direktora "Pošte", koji je u toku, Krkobabić kaže da se to pitanje rešava i da se izbor odvija u strogo zakonom određenoj proceduri.

Ističe da je za njega, kao lidera PUPS-a, prihvatljiv svaki izbor koji odrede nadležni.

Prethodnih nedelja nezadovoljni radnici "Pošte" su izašli na ulice. Posle razgovora sa premijerkom Brnabić, ministrom Krkobabićem i v. d. direktorkom Mirom Petrović, reprezentativni sindikati su prekinuli štrajk.

U međuvremenu je 47 radnika suspendovano jer su tokom protesta blokirali distributivne centre u Zemunu i Novom Sadu.

"Zadrugarstvo je juče vaskrslo"

Govoreći o formiranju zadruga i dodeli bespovratnih sredstava, Krkobabić navodi da je, u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja, zemljoradničkim zadrugama do sada dodeljeno ukupno 105 miliona dinara.

Krkobabić je rekao da su, prema podacima APR-a od 11. aprila, do sada formirane 182 zadruge i da je namera da se u 500 sela formira 500 zadruga.

Juče je potpisano osam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za četiri postojeće i četiri novoosnovane zemljoradničke zadruge.

Ukupno je, navodi Krkobabić, dodeljeno 105 miliona dinara, uključujući i četiri zadruge kojima su sredstva dodeljena ranije.

Kaže da su kriterijumi za dodelu sredstava jednostavni i da su se vodili idejom obnove zadrugarstva.

Ministar ističe da je zadrugarstvo juče vaskrslo, i da je formiranje zadruga prekretnica, koreniti događaj "koji menja stvari".

Što se tiče nastavka programa, Krkobabić kaže da je sad u toku probni period i da je "pred nama period od tri godine".

Napominje da građani i stručnjaci sledeće godine očekuju još više novca, i da se on slaže sa tim da sredstva treba da budu znatno veća, ali da će se videti koliko sredstava bude dozvoljavao budžet Srbije.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво