Završen drugi sastanak o "Fijatu", nastavak pregovora sutra

I današnji sastanak predstavnika Vlade Srbije, radnika i rukovodstva "Fijata" bio je konstruktivan, saznaje RTS. Za sutra je najavljen nastavak pregovora o četiri zahteva radnika koji su se juče vratili na radna mesta posle 16 dana štrajka.

Prva runda današnjih razgovora počela je tokom prepodneva, da bi posle jednočasovne pauze, oko 12.15 počela i druga runda, koja je trajala više od sat vremena. 

Kako RTS saznaje, i današnji razgovori radnika i rukovodstva bili su konstruktivni, ali ostaje dogovor da se detalji ne iznose u javnost.

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je novinarima, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije o nasilju u porodici, da pregovori idu u pozitivnom pravcu.

"Dogovor je da zbog kompleksnosti ne izlazimo dok se ne završe. Očekujem da će biti brzo završeni pošto postoje naznake dobre volje i jedne i druge strane. Toliko mogu da vam kažem", naveo je Đorđević.

Pregovori zbog štrajka u kragujevačkom "Fijatu" počeli su juče u Vladi Srbije, gde se razgovaralo od 12 do 17 časova.

Premijerka Ana Brnabić je zahvalila učesnicima na razumevanju i dolasku za pregovarački sto.

Nakon sastanka, saopšteno je da su predstavnici "Fijata" izazili spremnost organizovanja posebne komisije koja će imati za cilj da se izvrši analiza svih procesa rada u toj kompaniji radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

Kako je navedeno, bilo je reči o četiri zahteva koje je štrajkački odbor postavio pred rukovodstvo te kompanije, a pregovori se nastavljaju i narednih dana, kada će se o svakoj tački posebno razgovarati.

Direktori "Fijata su obećali da će razmotriti mogućnost plaćanja naknada radnicima za prekovremeni noćni rad. Među zahtevima radnika je i povećanje zarada.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je posle jučerašnjih pregovora da oni idu u dobrom smeru i da se traži izlaz.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се