Vučić: "Ikea" dobar primer privlačenja švedskih investicija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom švedskog parlamenta Urbanom Alinom o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, koja će biti značajno unapređena otvaranjem novog prodajnog objekta kompanije "Ikea" u Beogradu.

"Ikea" će biti dobar primer uspešnog poslovanja u Srbiji i dobar primer za privlačenje više švedskih investicija, istakao je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić i Urban Alin su razgovarali i o odnosima u regionu, posebno o poslednjim izjavama iz Albanije i Prištine.

Premijer je naveo da će Srbija učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu Zapadnog Balkana i zato ne reaguje na poslednje provokacije.

"Ako želiš da budeš uspešna zemlja, moraš imati uspešne komšije", rekao je predsednik švedskog parlamenta i dodao da je zato neophodno održati stabilnost Zapadnog Balkana.

Premijer Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Švedske procesu evrointegracija Srbije.

O evrointegracijama Alin je govorio i u srpskom parlamentu. 

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи