"Merkator-S" na vreme izmiruje obaveze

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je sa generalnim direktorom komanije "Merkator-S" Aleksandrom Seratlićem, koji ga je obavestio da je poslovanje te kompanije, kao dela "Agrokor" koncerna, stabilno i da u potpunosti i blagovremeno izmiruje sve obaveze prema državi i zaposlenima.

Kada je u pitanju ispunjavanje obaveza prema dobavljačima, Aleksandar Seratlić je rekao da se poštuju svi ugovori i dogovori, a da se posebno vodi računa o malim dobavljačima, kojih je 490 od ukupno 660 sa koliko sarađuje "Merkator-S".

Seratlić je dodao i da je većina artikala, koji se prodaju u objektima ove kompanije, proizvedena u Srbiji.

Ljajić je rekao da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija očekuje poštovanje svih obaveza prema zaposlenima, kao i prema dobavljačima sa kojima posluje "Merkator-S".

Ministar je pozvao sve dobavljače koji imaju bilo kakav problem u poslovanju sa kompanijom "Merkator-S" da se jave nadležnim službama u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje će zajedno sa stručnim timovima kompanije raditi na pronalaženju rešenja.

Ljajić i Seratlić biće na čelu timova koji će se sastajati jednom nedeljno u cilju razmene informacija, praćenja dalje situacije i rešavanja potencijalnih izazova.

Ljajić će narednih dana održati odvojene sastanke i sa rukovodiocima kompanija "Dijamant" i "Frikom", koje takođe posluju u sklopu Agrokor koncerna.

Kompanija "Merkator-S" zapošljava 9.000 radnika od ukupno 11.200, koliko ih ima u firmama Agrokor koncerna u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво