Читај ми!

Srbija mora da nastavi sa reformama

Uprkos majskim poplavama, koje su otežale ekonomsku situaciju, Srbija mora da nastavi sa reformama bez kojih nema ekonomskog oporavka i boljeg života za građane, rekao potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić, obraćajući se okupljenima na skupu Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Ljajić je istakao da će reforme će biti nastavljene usvajanjem paketa reformskih zakona do kraja jula, prenosi Tanjug.

Na skupu SAM-a, koji je bio posvećen nedavnim poplavama u zemlji, Ljajić je zahvalio članicam udruženja koji su za postradale prikupili oko 4,5 miliona evra pomoći u materijalu i novcu i napomenuo da je poplavama u maju bilo zahvaćeno 40 opština.

"Večerašnje manifestacija je posvećena pogođenima poplavama i oni ne smeju biti zaboravljeni", poručio je Ljajić, napominjući da je pomoć i dalje potrebna, a pomoći nema bez reformi.

Iako je ta elemnatrna nepogoda poremetila planove Vlade Srbije, na putu oporavka privrede, ekonomske reforme moraju biti nastavljene, poručio je Ljajić napominjući da Srbija osim poslovnog ambijenta mora da poboljša i pravnu sigurnost poslovanja i konkurentnost.

Potpredsednik Vlade je rekao uverenje da će Srbija do 2018. poboljšati nivo konkurentnosti privrede i biti lider u regionu po tom kriterijumu.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović izrazila je zahvalnost korisnika pomoći te humanitarne organizacije i samog Crvenog krsta na pomoći članica SAM-a, koji su stizali bilo u proizvodima ili u novcu, kao i na angažovanju i motivaciji kompanija da pomognu u toku poplava.

Milenovićeva je posebno zahvalila kompaniji "Cepter", koja je donirala magacin za smeštaj pomoći, navodeći da je taj prostor mogao da primi nekoliko desetina šlepera pomoći u toku 24 časa.

"Poplavama je posebno teško pogođen Obrenovac i brojni njegovi žitelji su smešteni na teritoriji Beograda, a sada je najpotrebnije obezbeđivati tople obroke, jer dugotrajna upotreba konzervisane hrane može da ugozi zdravlje ljudi", navela je Milenkovićeva.

"Crveni krst do za pogođene od poplava obezbedio je oko 2.500 tona pomoći, od čega je samo za Obrenovac bilo namenjeno 800 tona, navela je Milenovićeva i napomenula da su članice SAM-a donirale hranu u vrednosti od oko 3,5 miliona evra.

Milenovićeva je navela da je u poplavama bilo angžovano 4.600 volontera Crvenog krsta koji su državi poklonili 550.000 volonterskih sati.

Petrović: Pomoć SAM u sprovođenju reformi

Predsednik SAM-a Milan Petrović rekao je da je prva polovina godine bila puna izazova za građane i našu zemlju, ali su protekle poplave dodatno zakomplaikovale celu situaciju, ocenjući da su mnogi građani zbog toga postali vlasici "srušenih snova".

Samo od članova SAM-a pomoć je prikupljena u iznosu od 4,5 miliona evra, naveo je Petrović i ocenio da "samo zajedno, kao jedan, možemo prevazići teškoće".

Petrović je istakao da u složenoj ekonomskoj situaciji u svetu, Srbija ima visok javni dug, koji opterećuje privredu koja mora da se tranformiše.

Poručio je da SAM pruža ruku Vladi Srbije u sprovođenju neophodnih reformi. 300 članova i ostvaruje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво