Oružari odustali od protesta

Fabrika "Zastava oružje" dobila dozvolu za izvoz Crnu Goru, Bugarsku, SAD i Južnoafričku Republiku. Sindikat odustao od protesta jer je šteta naneta zabranom izvoza u Libiju "delimično kompenzovana".

Radnici "Zastava oružja" odustali su od protesta u Beogradu jer je fabrika dobila dozvole za izvoz oružja u vrednosti od oko 10 miliona dolara.

Predsednik Sindikata kragujevačke fabrike oružja Dragan Ilić rekao je agenciji Beta da je tako delimično kompenzovana šteta zbog otkazivanja ugovora o izvozu u Libiju, vrednog 37 miliona dolara.

"Fabrika je dobila saglasnost za realizaciju ugovora o izvozu sportskog i vojnog oružja u Crnu Goru, Bugarsku, SAD i Južnoafričku Republiku," rekao je Ilić.

Dozvole za izvoz, koje su zatražene u novembru prošle godine, dalo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja uz odobrenje ministarstava odbrane i inostranih poslova i mišljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Možemo da budemo zadovoljni jer je na ovaj način obezbeđena uposlenost fabrike u narednih godinu dana," rekao je Ilić.

Predsednik sindikata je najavio da će se sa predstavnicima nadležnih ministarstava razgovoriti o rešavanju drugih gorućih problema, među kojima su socijalni program, povezivanje radnog staža, problem invalida u fabrici i isplata naknada za tu kategoriju radnika.

Sindikat "Zastava oružja" je prošle nedelje najavio da će sutra u Beogradu organizovati protest zbog toga što fabrika nije dobila dozvolu za izvoz naoružanja u Libiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво