Vujović: Rebalans budžeta zbog vanrednih izbora

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će morati da se radi rebalans ovogodišnjeg budžeta zbog troškova održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, koji će koštati manje od milijardu dinara.

"To je mala cena za ono što Srbija dobija prevremenim parlamentarnim izborima, a to je potvrda da se reforme sprovode u dobrom smeru i da je Srbija na dobrom putu postizanja dugoročne stabilnosti", rekao je Vujović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom završetka posete Misije MMF-a.

Vujović je naveo da će prevremeni izbori biti održani jer se u javnosti mesecima to traži i osporavaju rezultati reformi.

Kako je dodao, rezultati izbora će pokazati da su reforme dale rezultate.

Na pitanje da li su parlamentarni izbori bili neophodni u situaciji u kojoj država primenjuje mere štednje, Vujović je rekao: "Nemojte da od komarca pravite slona."

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 27. feb 2016, 10:46)
Dragan Stanković - Stane [neregistrovani]

Komarac i slon

G. Vujoviću, šta je ovde komarac a šta slon? Malo obratite pažnju na verbalne figure! Ako je nemaština komarac, a šta je slon?

(petak, 26. feb 2016, 20:03)
anonymous [neregistrovani]

Odgovor na odgovor: Narod plaća - ima se može se

Pa sporno je to što su oni znali da će biti lokalnih izbora na proleće i znači uračunali su ih u buđet. A ako je ovo tako malo povećanje, zašto onda rebalans?

(petak, 26. feb 2016, 17:09)
anonymous [neregistrovani]

Одг. на:Народ плаћа

И?
Шта је ту спорно?
Локалним изборима је термин на пролеће. Ионако народ плаћа ТЕ изборе, а онда су додати и парламентарни о истом трошку (тј. минимално могуће повећани), што логично значи да је то обрни окрени о трошку Буџета Р.С. тј. народ плаћа.

(petak, 26. feb 2016, 16:43)
anonymous [neregistrovani]

Народ плаћа

Зар не рекоше да ванредни избори неће ништа коштати грађане Србије, јер ће се одржати заједно са редовним локалним и покрајинским изборима?