Читај ми!

Svečano otvoren most kod Koceljeve

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je novoizgrađeni most kod Koceljeve na državnom putu Šabac–Valjevo, koji se urušio u prošlogodišnjim poplavama. Vučić posetio i fabriku sokova "Rauh" u Koceljevi.

U razgovoru sa okupljenim građanima, Aleksandar Vučić im je zahvalio na strpljenju, razumevanju i podršci, prenosi Tanjug.

Premijer je rekao da će zbog toga biti podignuto još mnogo mostova poput tog kod Koceljeve, istakavši da je u ovom trenutku veći optimista po pitanju privrednog oporavka Srbije, s obzirom na to da su ekonomski pokazatelji bolji nego što se nadao.

Most je dužine blizu 60 metara, a širok je oko 13 metara.

Državu je koštao više od 76 miliona dinara, rekao je Vučić prelazeći most sa meštanima.

Njegovim otvaranjem ponovo je uspostavljen saobraćaj na deonici puta kojom je ranije prolazilo više od 2.000 vozila dnevno.

Vučić je rekao da je otvaranje mosta važna vest ne samo za ljude iz Koceljeve već i za sve građane Mačvanskog i Kolubarskog okruga, jer preko njega mora da se pređe ukoliko se ide iz Valjeva ka Šapcu.

U majskim poplavama u opštini Koceljeva uništeno je 10 mostova i propusta, a Vučić je naveo da je je to jedno od mesta koja su bila najviše pogođena prošlogodišnjom katastrofom.

Međutim, dodao je, nijedna afera povodom trošenja novca u obnovi nije postojala, zbog čega je uveren da će u narednom periodu obnova biti uspešno okončana.

"Mi nismo zaboravili na ljude postradale u poplavama", poručio je Vučić.

Premijer je najavio da će biti završeni i svi drugi porušeni mostovi.

Vučić zadovoljan zbog novih radnih mesta u "Rauhu"

Aleksandar Vučić je, prilikom posete fabrici sokova "Rauh" u Koceljevi, rekao da je zadovoljan rezultatima investicija te kompanije u Srbiji, a naročito povećanjem broja radnih mesta u protekle dve godine.

U saopštenju te kompanije, koje prenosi Beta, navodi se da je Vučić ocenio da su dokaz da austrijske kompanije prepoznaju Srbiju kao povoljnu poslovnu sredinu i planovi za nove investicije u domaće tržište.

Više firmi u Srbiji poput koceljevačkog proizvođača sokova za vladu je ekonomski prioritet, rekao je premijer.

Direktor kompanije "Rauh – Srbija" Perica Aleksić izjavio je da je ta fabrika od velikog značaja za grad, ali i domaće tržište, jer jača privredni potencijal regiona i pruža veliku podršku lokalnom razvoju i domaćim proizvođačima.

"Do sada je od lokalnih preduzetnika otkupljeno više od 50.000 tona domaćeg voća koje se, zajedno sa najboljim uvoznim egzotičnim voćem vrhunskog kvaliteta, koristi u proizvodnji visokokvalitetnih koncentrata, sokova i napitaka. Prošle godine ostvarili smo promet od 32,5 miliona evra i otvorili 37 novih radnih mesta", rekao je Aleksić.

Austrijski "Rauh" je 2006. godine kupio iz stečaja nekadašnju fabriku "Voćar" u Koceljevi i 2010. otvorio novu proizvodnu liniju voćnih sokova "Rauh – Srbija" za punjenje pakovanja od dve litre, navodi Tanjug.

"Rauh – Srbija" je deo internacionalnog koncerna "Rauh fruhtsefte", jednog od najvećih evropskih proizvođača sokova i zapošljava 179 radnika i 50 sezonskih.

Prošle godine,  u Koceljevi je zaposleno 36 radnika, a od lokalnih preduzetnika otkupljeno je više od 50.000 tona domaćeg voća koje se koristi u proizvodnji visokokvalitetnih sokova, napitaka i koncentrata.

Sa prometom od 809 miliona evra u 2014, "Rauh grupa" je najveći proizvođač voćnih sokova i napitaka u Austriji. "Rauh", zajedno sa pivarom "Fohrenburg", trenutno zapošljava više od 1.500 ljudi i izvozi svoje proizvode u više od 90 zemalja širom sveta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво