Читај ми!

Sertić: Poskupljenje struje bi uticalo na privredu

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da bi svako eventualno poskupljenje struje uticalo na privredu, ali da treba biti svestan da je "Elektroprivreda Srbije" jedan od najvažnijih nosilaca ekonomske aktivnosti. Srbija i RS potpisale aneks sporazuma o projektu "Podrinje".

Željko Sertić kaže da bi država to nivelisala merama za podizanje konkurentnosti privrede.

"To će se raditi balansirano, a merama koje će se preduzimati mi ćemo podržavati i na određeni način tretirati kompanije koje budu imale veće troškove da svojom konkurentnošću i smanjenjem troškova cene njihovih usluga i robe ne porastu", rekao je Sertić novinarima u Ministarstvu privrede, prenosi Fonet.

Sertić je, posle razgovora sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem, rekao da su razgovarali o međusobnoj ekonomskoj saradnji.

"Potpisali smo aneks sporazuma o projektu "Podrinje", koji obuhvata 30 opština, po 15 iz RS i Srbije. Na redu je izrada Akcionog plana do kraja marta, rekao je Sertić i dodao da je reč o projektima iz sedam oblasti.

Reč je o infrastrukturi, poljoprivredi, turizmu, energetici, zaštiti životne sredine, zdravstvu i kulturi, dodao je Sertić.

Mi imamo 600 miliona evra prometa u protekloj godini, rekao je Sertić. On je naveo i da je sa Klokićem razgovarao o iskustvima Srbije u procesu privatizacije i stečaja, pošto i RS ima slične probleme.

Klokić je rekao da projekat "Podrinje" predstavlja strateški dokument, jer predviđa razvoj tog područja na kojem živi više od 1,3 miliona stanovnika.

Taj program je saglasan sa modernim evropskim tendencijama kada je u pitanju prekogranična saradnja i osnovni cilj je da se poboljša kvalitet života stanovništva, rekao je Klokić.

Opštine koje su obuhvaćene programom "Podrinje" su Bijeljina, Lopare, Ugljevik, Zvornik, Bratunac, Vlasenica, Han Pijesak, Milići, Srebrenica, Višegrad, Rogatica, Rudo, Foča, Novo Goražde i Šekovići, odnosno u Srbiji Šid, Sremska Mitrovica, Bogatić, Loznica, Mali Zvornik, Krupanj, Valjevo, Osečina, Ljubovija, Kosjerić, Bajina Bašta, Užice, Čajetina i Priboj.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво