Читај ми!

Antić: Nema obaveštenja o "Južnom toku"

Ministar energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je da njegovo ministarstvo nema zvaničnih obaveštenja od ruske kompanije "Gasprom" da se nešto menja u projektu "Južni tok".

Povodom izjave Vladimira Putina da Rusija obustavlja "Južni tok" zbog stava Evropske unije, ministar Aleksandar Antić je rekao da još uvek nema zvaničnih informacija o tome i da se prate sve izjave ruskog predsednika, prenosi Tanjug.

"Sa apsolutnom pažnjom pratimo sve izjave i reakcije predsednika (Vladimira) Putina u vezi sa 'Južnim tokom'", rekao je Antić za Večernje novosti.

"Tako i ovaj poslednji njegov istup tumačimo kao signal, pre svega članicama Evropske unije, od kojih zavisi izgradnja gasovoda", rekao je Antić.

Dodao je da od Srbije ne zavisi budućnost "Južnog toka" i da je za realizaciju neophodno usaglašavanje na liniji Brisel-Moskva.

Ministar je rekao i da očekuje "da će sva otvorena pitanja biti rešena razgovorom i da će dve strane postići dogovor".

"Naravno da je ovo izuzetno važan projekat za energetsku stabilnost naše države i da od njega zavisi i uposlenost velikog dela naše građevinske operative, ali mi, nažalost, ne utičemo na budućnost gasovoda", dodao je Antić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи