Читај ми!

Podnošenje zahteva za isplatu podsticaja od 1. maja

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo registrovane proizvođače da dostave zahteve Upravi za trezor za isplatu podsticaje u biljnoj proizvodnji od 6.000 dinara po hektaru u periodu od 1. maja do 30. juna.

U saopštenju je precizirano da poljoprivrednici, kako bi ostvarili pravo na podsticaje treba da popune dva istovetna zahteva sa podacima koje su uneli u prijavu o produžetku registracije gazdinstva, prenosi Beta.

Uprava za agrarna plaćanja i Uprava za trezor su svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dostavile detaljno uputstvo o registraciji gde su navedene i šifre za proizvodnju koje su poljoprivrednici obavezni da upišu u zahtev za ostvarivanje prava na te podsticaje.

Ministarstvo poljoprivrede je donelo i Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za gorivo, kao i Pravilinik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za đubrivo.

Registrovani poljoprivredni proizvođači će prema tim pravilnicima imati pravo na korišćenje regresa za gorivo i đubrivio ako u periodu od 1. januara do 15. novembra tekuće godine te repromaterijale kupe za radove u poljoprivredi.

Registrovano gazdinstvo ima pravo na 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva i 3.000 dinara po hektaru za kupovinu mineralnog đubriva.

Regres za kupljeno gorivo odobrava se u visini od 50 dinara po litru kupljenog goriva, a odobrava se i regres u visini od 10 dinara po kilogramu kupljenog đubriva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво