"Fijat 500L" na gas početkom 2014.

U februaru ili martu nova verzija "fijata 500L" na gas u kragujevačkoj fabrici automobila, najavio prvi čovek FAS-a Antonio Čezare Ferara. Moguć izvoz na rusko tržište i otvaranje novih radnih mesta, kaže Ferara.

Nova verzija "fijata 500L" sa pogonom na tečni gas počeće da se proizvodi tokom februara ili marta naredne godine u fabrici automobila u Kragujevcu, javlja dopisnik RTS-a iz tog grada.

Direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Antonio Čezare Ferara rekao je novinarima u Kragujevcu da očekuje da će Vlada Srbije postići dogovor o izvozu vozila na rusko tržište, što će, kako je rekao, stvoriti mogućnost za otvaranje novih radnih mesta.

"Svesni smo da se na tome radi, ali da nailaze i na prepreke s druge strane", rekao je Ferara.

Prema njegovim rečima, kragujevačka fabrika je ispunila sve planirano u 2013. godini, lansirajući sve modele i motore automobila.

U ovoj godini trebalo bi da bude proizvedeno ukupno između 100.000 i 120.000 "fijata 500L", od čega je 20 odsto izvezeno za američko tržište, naveo je Ferara, podvlačeći da se proizvodnja uklapa u predviđene okvire.

Prema podacima Ministarstva finansija Srbije, za 10 meseci ove godine "Fijat" je izvezao vozila ukupne vrednosti 1,282 milijarde evra, što je kompaniju svrstalo na prvo mesto liste najvećih srpskih izvoznika.

Stručnjaci procenjuju da bi automobilsko tržište u 2014. godini trebalo da poraste od 1,5 do 2,5 odsto. U italijansko-srpskoj kompaniji kažu da su spremni za veću potražnju.

"Fijat automobili Srbija" zapošljava 3.050 radnika.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се