Rešenje za "Srbijagas" za desetak dana

Za desetak dana konačan dogovor o finansijskom restrukturiranju "Srbijagasa", najavila ministarka Zorana Mihajlović, na otvaranju nove trafostanice u Jagodini. Zbog zastarelosti odbačene prekršajne prijave protiv Dušana Bajatovića, rekla Mihajlovićeva, navodeći da ne može da veruje da se tako nešto dogodilo.

Ministarska enegetike Srbije Zorana Mihajlović očekuje da za desetak dana bude postignut dogovor o restrukturiranju "Srbijagasa".

"Već danas, kao i tokom nedelje, biće održani sastanci o 'Srbijagasu' i za desetak dana očekujem konačan dogovor o finansijskom restrukturiranju, to jest o reprogramiranju i restrukturiranju kredita i o organizaciji tog javnog preduzeća", rekla je Mihajlovićeva prilikom otvaranja nove trafostanice u Jagodini.

Ministarka je dodala da će konačno biti razrešeno da li je cena gasa socijalna, za koju ona smatra da nije socijalna, i da će "Srbijagas" konačno moći da ide napred.

"Trenutno 'Srbijagas' i dalje ide na dole i to nije dobro", ocenila je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, javnost mora da zna da cenu gasa ne određuje Ministarstvo energetike već Agencija za energetiku, a pre svega cena tog energenta na berzi.

"Cena gasa od kraja avgusta je potpuno tržišna, pokriva sve troškove i za to postoje papiri", istakla je Mihajlovićeva.

Kako je dodala, restrukturiranje "Srbijagasa" ne može da uspori izgradnju gasovoda "Južni tok".

"Naprotiv, bolji 'Srbijagas' sasvim sigurno može da plaća svoje obaveze i da idemo brže u 'Južni tok'", rekla je ministarka energetike.

Odbačene prijave protiv Bajatovića

Ministarka Mihajlović izjavila je da ne može da veruje da su zbog zastarelosti odbačene prekršajne prijave protiv direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića.

"Obaveštena sam da je Državna revizorska institucija decembra 2012. godine podnela prekršajne prijave protiv direktora 'Srbijagasa' gospodina Bajatovića i da je oktobra ove godine u Prekršajnom sudu u Novom Sadu ta prijava odbačena zbog zastarelosti", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je precizirala da nije problem na strani državnog revizora, već na strani suda koji nije uradio svoj posao.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво