Otpis kamate, ne i duga za struju

Kamate otpisujemo, osnovni dug za struju mora da se plati, rekla resorna mininistarka Zorana Mihajlović i najavila da će odluka o tome biti doneta najviše za mesec i po dana.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović rekla je u Nišu da će kamate na dugove za struju biti otpisane, a da će zajednička radna grupa sa Ministarstvom finansija predložiti način kako da se plati osnovni dug.

"Ne mogu da vam kažem tačan rok kada će odluke biti donete, ali ja to očekujem najviše za mesec i po dana, jer u pitanju je samo tehnički dogovor", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Ističući da dugovi moraju da se plate, ona je podsetila da građani i privreda duguju EPS-u po 500 miliona evra, tako da je ukupan dug za struju milijardu evra.

Zorana Mihajlović je rekla da od EPS-a očekuje za oko 10 dana pripremi parametre u pogledu uvođenja dvočasovne dnevne jeftine tarife.

Ona je dodala da je počeo rad na izradi socijalnih karata, ali da je to obiman posao i da neće biti završen pre prvog kvartala iduće godine.

Zorana Mihajlović je zatražila kontrolu poslovanja javnih preduzeća sa ciljem da ona postanu efikasnija i profitabilnija.

"Nisu u pitanju nikakvi personalni problemi, nego je osnovna stvar da imamo jasne kriterijume kako da preduzeća koja su u svojini države posluju efikasnije i i stabilnije. Moje mišljenje je da mogu bolje", rekla je Mihajlović novinarima.

Ministarka je objasnila da će kontrole biti u svim preduzećima u nadležnosti Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

"Osnovni interes ove Vlade je da u teškoj ekonomskoj situaciji ima profitabilna i pre svega efikasna preduzeća", napomenula je Mihajlović.

Ministarka Mihajlović se u Nišu susrela sa učenicima koji su učestvovali na likovnom konkursu na temu "Kako štitimo ozonski omotač" u organizaciji nevladine organizacije "Zeleni ključ".

broj komentara 16 pošalji komentar
(utorak, 05. mar 2013, 15:31)
niko [neregistrovani]

daj posao

Pa placali bi i mi sve svoje obaveze da nam drzava nije unistila radna mesta. Cuvaj svoj posao i placaj struju, vodu, infostan..., a kad ne budes imao odakle, onda dobrodosao u klub nas neplatisa. Tada ces videti kako je to kad nemas, a takvi kao sto si ti sada upiru uprstom i unezvereno se pitaju kako to.

(četvrtak, 14. feb 2013, 18:46)
anonymous [neregistrovani]

haos

na koliko rata ce biti otplacivanje duga za el. energiju kada se skine kamata.

(četvrtak, 24. jan 2013, 04:20)
anonymous [neregistrovani]

haos

da li ce se obrisati stari dugovi za struju i kada.

(sreda, 23. jan 2013, 20:56)
anonymous [neregistrovani]

struja

jel bilo nesto od ovoga

(sreda, 16. jan 2013, 22:20)
anonymous [neregistrovani]

otpis kamate

otpis kamate al koje godine?

(subota, 29. dec 2012, 03:31)
anonymous [neregistrovani]

?

Kome bre svaka cast? Sta je pa ova zena uradila po tom pitanju? Proslo je cetiri meseca!Niti se skidanje kamata spominje u EDB-u,niti ce ista od toga biti!

(sreda, 12. dec 2012, 12:26)
anonymous [neregistrovani]

kamate za struju

svaka cast ministarki za kamate da se i to neko seti sve namete ove narod nemoze izdrzati pogotovo te kamate za struju .Gde toga ima samo u zemlji srbiji sramota pljackaju iovako siromasan narod

(sreda, 12. dec 2012, 12:23)
goran [neregistrovani]

kamate za struju

ovi redovni sto placaju struju ne olacaju sigurno kamatu a kamate su strasne pa elektrodistribucija zelenasi najvise u srbiji to je strasno kamata na kamatu gde toga ima ljudi ovo je sramno sta radi eps

(ponedeljak, 05. nov 2012, 11:56)
Лазаревић Иван [neregistrovani]

све похвале

Све похвале новој министарки Енергетике Зорани Михајловић ,правој личности на правом месту.Њена иницијатива за отпис камате и омогућавања плаћања ел. енергије у складу са социјалним положајем грађана је дугоочекивана повољност. Многи грађани, у коју групу спадам и ја из оправданих разлога, због губитка посла и неправедне и пљачкашке приватизације и без икаквих других примања, нису били у могућности да измире рачуне за струју а механизам зарачунавања високих камата обесхрабрио их је да измирују стварне дигове.Иако сам плаћао утрошак струје по својим могућностима,увек сам губио трку са каматама као савремени Дон Кихот.
Зато здушно подржавам уважену министарку и сматрам да ће Електропривреда Србије наплати-
ти велики износ здравих новчаних средстава и
умањити спорна и сумњива потраживања а грађани ће имати бољи и мирнији сан.
Министарки Зорани пуно успеха у даљем раду.

(sreda, 17. okt 2012, 07:23)
asdf [neregistrovani]

adsf

nazivaju se nekom socijalnom vladom, treba da ih je sramota.

Socijalni slucajevi nisu oni koji moraju da placaju struju, nego oni koji nemaju da plate ni to pa im ukinu struju kad dug dostigne 120.000.

Pa posle x puta dolaze sudski izvrsitelji i proglasavaju stan nepodobnim za prodaju.

Sramote jedne, glasao sam za vas.