Читај ми!

Investicije i posao prioriteti Beograda

Gradska vlast u Beogradu najviše će se baviti razvojem privrednih zona i privlačenjem investicija da bi se smanjila nezaposlenost, kaže gradonačelnik Dragan Đilas. Deo sredstava biće obezbeđen od prodaje nepokretne imovine grada, navodi Đilas.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će se gradska vlast u naredne četiri godine, u saradnji sa privrednicima, najviše baviti razvojem privrednih zona i privlačenjem investicija da bi se smanjila nezaposlenost.

Vlast u prestonici je u prethodnom periodu bila posvećena razvoju infrastrukture, dok će u naredne četiri godine fokus biti na razvoju privrednih zona i privlačenju investicija, kako bi što više ljudi bilo zaposleno i primalo platu, rekao je Đilas na skupu "Privreda Beograda – stanje i perspektive" u Privrednoj komori Srbije.

"Naša ideja je da se sada najviše bavimo ljudima, da oni što više rade i imaju plate", rekao je Đilas i poručio privrednicima da od njih očekuje da zajedničkim radom gradskih vlasti i privrede to bude i postignuto.

"Ako budemo čekali da uslovi za privrednike budu kao u Nemačkoj, to nećemo dočekati. Ali možemo da menjamo deo po deo. Želim da zajedno sa vama za četiri godine vidim veći broj zaposlenih i da privreda bolje funkcioniše", istakao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda ponovio je da danas za najveće patriote smatra one koji zapošljavaju građane i daju im redovnu platu od koje može normalno da se živi, i poručio da je ideja Grada da sluša privrednike i da na osnovu toga unapređuje privredni ambijent i klimu.

Najavljujući da će Grad u narednim godinama biti posvećen izgradnji privrednih zona, koje će biti duž obilaznice, kao i na obali Dunava u Borči, nakon izgradnje mosta Zemun–Borča, Đilas je rekao da će deo sredstava pomoću kojih će to biti realizovano biti obezbeđen od prodaje razne nepokretne imovine grada.

Prema njegovim rečima, Beogradu je vraćena imovina, a, između ostalog, u vlasništvu grada je i vila na Dedinju koja vredi mnogo novca, a koja je do sada bila prazna, i u kojoj je živeo samo domar.

"Nismo je do sada prodavali jer bi deo sredstava išao i Republici, ali sada ćemo je prodati", rekao je Đilas i dodao da će iz prodaje stanova i drugih nepokretnosti biti obezbeđeno nekoliko desetina miliona evra.

Predstavljajući privrednicima aktivnosti grada na poboljšavanju privrednog ambijenta, Đilas je ukazao i na primer PKB-a, koji je Grad preuzeo pre nešto više od godinu dana, navodeći da je to pokazatelj uspešnog poslovanja pod profesionalnim menadžmentom.

Đilas je dodao da će grad u budućnosti tražiti partnere za razvoj te kompanije.

Odbornik PUPS-a u Skupštini grada i potpredsednik te partije Milan Krkobabić rekao je da se Beograd od drugih lokalnih samouprava u Srbiji razlikuje po političkoj stabilnosti.

"Bez političke stabilnosti nema ni ekonomske stabilnosti niti razvoja. U Beogradu postoji politička stabilnost", istakao je Krkobabić i poručio da su mnoge lokalne samouprave, za razliku od Beograda, "političke kuglane" zbog čega u tim sredinama nema ni traga od privredne aktivnosti.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво