Читај ми!

Saniran najveći deo štete

U Kraljevu je za manje od godinu dana saniran najveći deo posledica zemljotresa na domaćinstvima, izjavio Mirko Cvetković. Očekuje se da do 1. oktobra bude potpuno završena sanacija kuća i 27 stambenih zgrada, rekao ministar Milan Marković.

U izuzetno kratkom roku, za manje od godinu dana, u Kraljevu je saniran najveći deo posledica koje je ostavio zemljotres na domaćinstvima, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković, prilikom obilaska radova na izgradnji montažnih kuća u tom gradu.

Prilikom posete porodici Radisavljević, kojoj je dodeljena montažna kuća, Cvetković je istakao da je već više od 400 montažnih kuća završeno, a da je još stotinak ostalo da se uradi.

Čitava aktivnost na sanaciji posledica zemljotresa obavljena je transparentno, bez ijedne afere i problema, rekao je Cvetković.

Premijer je naveo da je poslednja tri do četiri meseca uplaćeno više od 850 miliona dinara za pomoć Kraljevu, a samo danas 190 miliona, a da će prema njegovim rečima, ukupna sredstva najverovatnije premašiti dve milijarde dinara.

"Ova iskustva pokazuju da i u najvećoj krizi, kada nas pogode elementarne nepogode, možemo da budemo solidarni, što podrazumeva i Vladu Srbije, i preduzeća, i pojedince", rekao je premijer.

U Kraljevu se sanira oko 15.000 objekata i očekuje se da do 1. oktobra bude potpuno završena sanacija kuća i isplaćene sve naknade građanima za pomoć i građevinski materijal i da se sanira 27 stambenih zgrada, rekao je koordinator Vlade Srbije za pomoć Kraljevu ministar Milan Marković.

Ministar je podsetio da je oko 80.000 građana bilo pogođeno zemljotresom, da je bilo štećeno oko 7.000 stanova i da se trenutno radi na sanaciji sedam stambenih zgrada, a do 1. oktobra trebalo bi da budu završeni radovi na 27 stambenih zgrada.

Prema njegovim rečima, očekuje se i odobrenje kredita od oko 18 miliona evra od Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, kojim bi se finansirala izgradnja nove 24 zgrade na mestu zgrada koje su predviđene za rušenje.

Obilasku je prisustvovao i ministar životne sredine, rudarstva i porostornog planiranja Oliver Dulić i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво