Читај ми!

Preminuo Bane Vukašinović

Jedan od najpoznatijih voditelja RTS-a Branislav Bane Vukašinović preminio je jutros u Beogradu.

Legendarni srpski novinar i jedan od najpoznatijih TV voditelja RTS-a, Branislav Bane Vukašinović umro je jutros u Beogradu.

Legenda srpske televizije, Bane Vukašinović karijeru je započeo 1956. godine u Radio Beogradu, da bi 1969. došao u Televiziju Beograd.

Pamti se po intervjuima sa najpoznatijim političarima i ličnostima iz javnog i kulturnog života bivše Jugoslavije i specifičnom šarmu.

Bio je spontan i ležeran, ali i dinamičan - dao je pečat živom kontakt programu, dobro znajući sve njegove tajne. U istoj emisiji umeo je da ugosti na desetine gostiju.

Uređivao je i vodio Beogradsku hroniku i Jutarnji program subotom, ali je posebne afinitete imao za teme iz oblasti medicine.

U dugogodišnjoj karijeri kao izuzetan profesionalac kome je televizija bila život, na put je izveo mnoge generacije novinara i voditelja koji su uz Baneta naučili zanat i postali prepoznatljiva i uspešna tv lica.

Pre 12 godina život nekadašnjeg glavnog junaka naše svakodnevice, čoveka koji je mnogima pomogao da reše životne drame i sam se pretvorio u svojevrsnu dramu zbog bolesti.

Tada se i povukao sa javne scene. Vreme i mesto sahrane Baneta Vukašinovića biće naknadno objavljeni.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво