Preminuo Predrag Tasovac

Poznati pozorišni i filmski glumac Predrag Tasovac preminuo je noćas, u 88. godini života.

U 88. godini života, noćas je preminuo poznati pozorišni i filmski glumac Predrag Tasovac.

Tasovac je rođen 8. avgusta 1922. godine, u Šamcu, u Bosni i Hercegovini. Poslednje filmske uloge odigrao je 2004. godine, u filmu Lift i televizijskoj seriji Verenik, a prvi film, Svi na more, snimio je 1952. godine.

Glumio je u filmovima Ranjena zemlja (1999), Bure baruta (1998), serijama Naša mala redakcija (2002), Kraj dinastije Obrenović (1995), Vuk Karadžić (1987), Srećni ljudi (1993), Sivi dom (1984), Pozorište u kući (1984), Povratak otpisanih i brojnim drugim.

Tasovac je bio dugogodišnji član Narodnog pozorišta u Beogradu. Nastupao je na mnogim scenama u nekadašnjoj Jugoslaviji i učestvovao više puta na Dubrovačkim letnjim igrama.

Sa beogradskim pozorišnim trupama gostovao je na scenama Moskve i drugih evropskih gradova.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво